NOVA SEKSUALNA ORIJENTACIJA

Jeste li panseksualka?

Lifestyle 30.09.16, 18:57h

Jeste li panseksualka?
Od Miley Cyrus do pjevačice Christine and The Queens, sve više slavnih osoba deklariraju se kao “panseksualci”. Ali što to točno znači, i koja je razlika između biseksualke ili panseksualke? Pronađite odgovore na pitanja o ovoj manje poznatoj seksualnoj orijentaciji…ovdje.

Prva stvar koju trebamo znato o panseksualnosti, koju često zovu i "omniseksualnost", je to da se radi o seksualnosti kao i svakoj drugoj,kao što je heteroseksualnost i homoseksualnost, primjerice. Što znači da se ne radi o nekoj seksualnoj preverziji, niti devijaciji. U praksi, biti panseksualac znači imati seksualne želje prema bilokojoj osobi, neovisno o njezinom spolu.

 

Panseksualnost, biseksualnost, koja je razlika?

 

Razlika između panseksualnosti i biseksualnosti nije očita na prvu loptu, ali ona itekako postoji. Za početak, bolje ćemo je razumjeti ako se osvrnemo na sama imena tih seksualnosti, i njihov etimološki korijen: "bi" se može prevesti kao “dva", dok "pan" na starogrčkom znači “svi”.

 

Biseksualac se tako interesira u isto vrijeme za muškarce i za žene, dok se panseksualci zanimaju i za žene, i za muškarce, ali i za transseksualce, neovisno o njihovom rodu.

 

Panseksualnost je osim toga i stanje duha: spol partnera na kraju svega nema nikakvu važnost. Ono što je panseksualcima važno - je osobnost.

 

Cosmopolitan.hr

BLIN
KOMENTARI