ODMAH ĆETE IH OSVOJITI

Muškarci, ako imate ovo - žene su vaše!

Lifestyle 30.09.16, 12:08h

Muškarci, ako imate ovo - žene su vaše!
Nije neuobičajena pojava da su neki muškarci prosječnog izgleda, ali visokog samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, a postoji i objašnjenje za taj fenomen

 

Znanstveno istraživanje objasnilo je kakve muškarce preferiraju žene i koja je ključna osobina presudila u korist takvih rezultata.


Nije neuobičajena pojava da su neki muškarci prosječnog izgleda, ali visokog samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, a postoji i objašnjenje za taj fenomen.


Studija objavljena u psihološkom časopisu Psychological Science otkriva kako su muškarci prosječnog fizičkog izgleda i zavidne razine samopouzdanja poželjniji kod ženskog spola nego oni s višom razinom fizičke privlačnosti.

 

U istraživanju je sudjelovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili dio eksperimenta u obliku brzinskih spojeva. Svaki sudionik proveo je tri minute razgovorajaći s drugim sudionikom, a rezultati su pokazali da su muškarci koji vjeruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji.


Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je također pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvjereniju djecu.

 

Zaključak je jasan, a sada i znanstveno potkrijepljen: žene preferiraju samouvjerene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima ljepote. 

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI