Strani čelnici

Clinton i Trump ipak se slažu oko jedne stvari: Oboje imaju isti uzor u čelniku jedne evropske države

Front 30.09.16, 11:49h

Clinton i Trump ipak se slažu oko jedne stvari: Oboje imaju isti uzor u čelniku jedne evropske države
Clinton su u Chicagu novinari pitali o omiljenom političaru dan nakon gafa libertarijanskog kandidata za Bijelu kuću Garyja Johnsona

 

Demokratkinja Hillary Clinton i republikanac Donald Trump dijele isto mišljenje: njihov omiljeni strani čelnik je njemačka kancelarka Angela Merkel.

 

"Cijenim brojne strane čelnike. Jedna od mojim omiljenih je Angela Merkel", kazala je u četvrtak Hillary Clinton. "Ona je bila iznimno snažna čelnica u teškom razdoblju u Europi koje, jasno, ima posljedice na ostatak svijeta".

 

Clinton su u Chicagu novinari pitali o omiljenom političaru dan nakon gafa libertarijanskog kandidata za Bijelu kuću Garyja Johnsona.

 

On je u srijedu navečer čitavu minutu šutio na tv postaji MSNBC kad ga je novinar upitao da navede omiljene strane čelnike.

 

Na isto pitanje Donald Trump odgovorio je također "Angela Merkel". Svoju omiljenu stranu čelnicu kritizirao je, međutim, u više navrata zadnjih mjeseci glede izbjegličke krize.

 

"Mislim da je Merkel doista velika međunarodna čelnica", kazao je Trump na postaji New England Cable News da bi zatim dodao da je "bio jako razočaran" s njom zbog "cijele priče oko imigracije".

 


(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI