skup u novom travniku

Izetbegović o Dodiku: On je danas jedan zabrinut čovjek. Onaj ko udari na državu, dobit će od nje odgovor

Front 29.09.16, 08:25h

Izetbegović o Dodiku: On je danas jedan zabrinut čovjek. Onaj ko udari na državu, dobit će od nje odgovor
Izetbegović je istaknuo da neće biti povratka u devedesete godine i konflikte, te BiH više nije zemlja slučaj, koja je zastoju i izaziva zabrinutost

 

Onaj tko udari na državu, dobit će od države odgovor, i mislim da je Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovjek - izjavio je u Novom Travniku predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, govoreći o pozivu na saslušanje upućenom iz Tužiteljstva BiH predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon održanog referenduma o Danu RS-a.

 

 - Nije se igrati sa institucijama države i mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum, a da ne srušite mir u ovoj zemlji - kazao je, među ostalim, Izetbegović na predizbornom skupu Općinskog odbora SDA Novi Travnik.

 

 Izetbegović je istaknuo da neće biti povratka u devedesete godine i konflikte, te BiH više nije zemlja slučaj, koja je zastoju i izaziva zabrinutost.

 

 Dodao je da je pokrenut euroatlantski put BiH, ocijenivši da će BiH za četiri do pet godina postati članica NATO-a, dok će na europskom putu BiH biti potrebno provesti reforme, koje će možda biti bolne, ali će doniijeti dobitak.

 

 Govoreći o ekonomskom napretku, Izetbegović je rekao da je po porastu BDP-a, industrijske proizvodnje i izvoza, te prikupljenim porezima Federacija BiH prva u regiji.

 

 Naglasio je da je njegovo obećanje da će za deset godina otvoriti 100.000 radnih mjesta dočekano sa nepovjerenjem, ali da je za 17 mjeseci ispunjena četvrtina ovog obećanja. 

 

- Prvo je stavljen embargo na zapošljavanje u administraciji i onda proizvedeno skoro 25.000 radnih mjesta u realnom sektoru - ustvrdio je on.

 

 Komentirajući odnose između Hrvata i Bošnjaka, Izetbegović je rekao da su u usponu, te je pozvao na dobrosusjedske odnose.

 

- Hrvati su malobrojniji u odnosu na Bošnjake u Federaciji BiH i ja ću se osobno potruditi da se naprave mehanizmi da budu ravnopravni i da nad njima ne bude dominacije, ali želim da to isto urade i oni u loklanim zajednicama u kojima su većina - poručio je Izetbegović. 

 

 Nazočnima na skupu u Novom Travniku predstavili su se kandidati SDA za Općinsko vijeće Novi Travnik, te kandidat za općinskog načelnika Refik Lendo.

 

(Foto: Arhiv, FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI