nova redovna sjednica 11. oktobra

Izmjene Zakona o praznicima RS u NSRS po hitnoj proceduri, 9. januar ostaje Dan RS-a

Front 28.09.16, 15:51h

Izmjene Zakona o praznicima RS u NSRS po hitnoj proceduri, 9. januar ostaje Dan RS-a
Čubrilović je istakao da u prijedlog dnevnog reda za 14. sjednicu nije uvršten prijedlog izmjena i dopuna Zakona o praznicima RS

 

Vlada Repubile Srpske informisala je Narodnu skupštinu RS da će po hitnom postupku pripremiti prijedlog izmjena i dopuna Zakona o praznicima RS-a, izjavio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Nakon održane sjednice Kolegija predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović je rekao da će 14. redovna sjednica parlamenta RS-a sa 40 tačaka dnevnog reda početi 11. oktobra u 10 časova.

 

Čubrilović je istakao da u prijedlog dnevnog reda za 14. sjednicu nije uvršten prijedlog izmjena i dopuna Zakona o praznicima RS.

 

Prema njegovim riječima u odgovoru Vlade RS na raniji zaključak Kolegij kojim je Narodna skupština RS-a tražila da Vlada pripremi i dostavi ovaj prijedlog, procedura izrade je u toku.

 

"Vlada RS putem resornog ministarstva pristupila je pripremi navedeno zakonskog akta te da provodi intenzivne stručne konsultacije u cilju iznalaženja najboljih rješenja koja će obezbjediti provođenje odluke Ustavnog suda BiH U-3/13", pročitao je Čubrilović dopis Vlade RS-a.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI