FOTO/ I to je moguće

Nesvakidašnja pošiljka iz Litvanije šokirala uposlene: Poštom poslao Sarajliji 400 grama kanabisa!

Hronika 28.09.16, 10:39h

Nesvakidašnja pošiljka iz Litvanije šokirala uposlene: Poštom poslao Sarajliji 400 grama kanabisa!
U saradnji sa Odjelom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo ova pošiljka je oduzeta te spriječen neovlašteni promet narkotičkim sredstvima.

 

U carinskom referatu Pošte Sarajevo ovlaštena službenina lica Uprave za indirektno oporezivanje otkrila su 400 grama Canabisa u preporučenoj pošiljki koja je stigla iz Litvanije.    

 

Provodeći pojačane mjere na sprječavanju krijumčarenja u međunarodnom poštanskom saobračaju, ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Sarajevo izvršila su kontrolu preporučene pošiljke iz Litvanije.

 

Pošiljka je bila namijenjena fizičkom licu nastanjenom na području grada Sarajevo. Tom prilikom otkriveno je da ista sadrži 400 grama opojne droge Canabis, odnosno cvjetova iste sa pripadajućim sjemenkama. 

 

cannabis-oduzet1


U saradnji sa Odjelom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo ova pošiljka je oduzeta te spriječeno neovlašteno prometovanje narkotičkim sredstvima.

 

U otkrivanju ove pošiljke službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Sarajevo koristili su tehnike i opremu doniranu od Vlade SAD-a kroz EXBS program, kao što su Stacionarni rengen uređaj Smith Heiman, Ahura first defender itd.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI