Kako su stvarane ex-yu zvijezde

'Biti Celebrity' stiže pred publiku: (Raz)otkrivanje Bregovića, Lepe Brene, Halida Bešlića, Dine Merlina, Bajage, Čole...

Showbizz 27.09.16, 16:16h

'Biti Celebrity' stiže pred publiku: (Raz)otkrivanje Bregovića, Lepe Brene, Halida Bešlića, Dine Merlina, Bajage, Čole...
Knjiga 'Biti Celebrity' u knjižarama širom regiona pojavit će se početkom oktobra


Poznati novinar i TV urednik Damir Šehanović danas je na oficijelnoj FB stranici knjige "Biti Celebrity" objavio njenu naslovnicu.


Iz Warholovskog pop-arta vidljivo je da će knjiga govoriti o najeminentnijim muzičkim imenima EX YU estradnog prostora koji su, između ostalih, bili gosti njegovog serijala „Damar“.


Kako navodi na FB stranici Biti Celebrity by Damir Šehanović „tekstovi su bazirani na mojim privatnim i poslovnim iskustvima sa akterima priča, anegdotama sa snimanja te fragmentima intervjua iz emisija Damar. Posebno je zanimljivo što se kroz priče, referiram i na strategije i tehnike PR-a kojima su se ove zvijezde služile u svom nastajanju i radu, a što je bila i tema mog magistarskog rada odbranjenog na Filozofskom fakultetu u Tuzli 2012. godine. („Strategije i tehnike celebrity odnosa sa javnostima u ex jugoslovenskom kulturološkom okruženju“)“.

 

biti-celebrity


Akteri knjige „Biti Celebrity“ su: Goran Bregović, Arsen Dedić, Lepa Brena, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić – Bajaga, Halid Bešlić, Zdravko Čolić i Dino Merlin. Knjiga je upotpunjena fotografijama sa snimanja emisija Damar, screenshotovima iz emisija, fotografijama iz privatnog albuma autora i aktera knjige te profesionalnim fotografijama nekih od najpoznatijih regionalnih fotografa (Zorica Bajin Đukanović, Jasmin Fazlagić, Željko Koprolčec, Zijah Gafić, Nebojša Babić ...)


Knjiga će se u knjižarama širom regiona pojaviti početkom oktobra, stoji na FB stranici Biti Celebrity by Damir Šehanović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI