Pristižu reakcije

Ambasada SAD u BiH povodom referenduma u RS: Razmatramo moguće posljedice

Front 26.09.16, 17:13h

Ambasada SAD u BiH povodom referenduma u RS: Razmatramo moguće posljedice
Sjedinjene Države i dalje su opredjeljene da pomažu BiH da napreduje i djeluje u interesu svojih građana, navedeno je u saopćenju

 

Stav Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini o održanom referendumu u vezi sa Zakonom o praznicima RS je jasan i konzistentan.

 

Djelovanje u suprotnosti sa odlukom Ustavnog suda je očito kršenje vladavine zakona i očekujemo da će nadležne institucije to pitanje riješiti u skladu sa zakonima BiH, dok mi razmatramo odgovarajuće posljedice, saopćeno je danas iz Ambasade SAD-a u BiH.

 

Vjerujemo da ljudi u ovoj zemlji prvenstveno žele poboljšati kvalitet života i stvoriti bolje prilike za svoju djecu i generacije koje dolaze. Taj cilj se ne može postići simboličkim referendumima, političkim poziranjem i nacionalističkom retorikom, već samo marljivim radom na ključnim socijalnim, političkim i ekonomskim reformama koje će BiH otvoriti nove mogućnosti. Sjedinjene Države i dalje su opredjeljene da pomažu BiH da napreduje i djeluje u interesu svojih građana, navedeno je u saopćenju.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI