VIDEO/ Viralni blockbuster iz BiH nagrađen u Rovinju

Agencija Fabrika dobila priznanje za hit spot Dubioze Kolektiv: Blizu 5.000.000 pregleda na YouTube-u!

Showbizz 26.09.16, 13:06h

Agencija Fabrika dobila priznanje za hit spot Dubioze Kolektiv: Blizu 5.000.000 pregleda na YouTube-u!
Na devetom Weekend Media Festivalu, najvećem skupu regionalne komunikacijske industrije, dodijeljene su SoMo Borac nagrade. Među devet nagrađenih je i sarajevska agencija Fabrika


Spot za pjesmu Free.mp3 (The Pirate Bay Song) koji ima milionske preglede na You Tube-u,  o kojem su pisali svjetski mediji, i koji je završio na naslovnici The Pirate Bay-a nagrađen je proteklog vikenda u Rovinju.


Na devetom Weekend Media Festivalu, najvećem skupu regionalne komunikacijske industrije, dodijeljene su SoMo Borac nagrade. Među devet nagrađenih je i sarajevska agencija Fabrika koja je dobila priznanje u kategoriji Somo viralni blockbuster. Fabrika je ovu nagradu dobila za viralnu uspješnicu spota za pjesmu Free.mp3 (The Pirate Bay Song) benda Dubioza Kolektiv.

 

somo-borac-nagrada-fabrika2


“Kada smo prvi put došli u Fabriku na sastanak sa idejom za spot, nismo se nadali da će imati milione pregleda na YouTube-u, da će završiti na naslovnoj stranici Pirate Bay-a, da će o njemu tweetovati Kim Dotcom i Anonymous-i, niti da će dobijati nagrade na festivalima. Sve to se ipak desilo što pokazuje da je cijela ekipa koja je radila na spotu napravila dobar posao”, kaže Vedran Mujagić, basista Dubioze Kolektiv.


Sa sveukupno 130 prijava u devet kategorija, SoMo Borac se etablirao kao jedna od vodećih regionalnih digitalnih nagrada. I ove godine je dvadeset članova žirija i predselekcijskog žirija ocijenjivalo najbolje Facebook stranice, digitalne kampanje, web stranice, mobilne aplikacije i radove na svim drugim digitalnim platformama.

 

somo-borac-salem-kapic


Režiju za spot Free.mp3 (The Pirate Bay Song) potpisuje Salem Kapić Kantardžić koji kaže:

 

“Ovakvi spotovi se rade iz “ljubavi” jer je za njihovu izradu potrebno puno vremena, dok su budžeti za spotove koji dolaze od izdavača, uglavnom minimalni, pa je njihova kvaliteta više rezultat entuzijazma samih kreativaca, članova benda i ostalih uključenih u proces”.


Sastav ekipe koja je radila na spotu:
Režija: Salem Kapić Kantardžić
Montaža: Antonio Ilić
Direktor fotografije: Erol Zubčević
Animacija i post-produkcija: Fabrika i Toni Huml
Scenarist: Vedran Mujagić
Produkcija: Fabrika Sarajevo

 

Podsjetimo se još jednom ovog sjajnog viralnog hita...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI