MEDIJI U RS-U DOBILI PRIJETNJE

'U ime Allaha, Milostivog, vaša krv će teći ulicama... RS više neće biti!'

Hronika 25.09.16, 19:26h

'U ime Allaha, Milostivog, vaša krv će teći ulicama... RS više neće biti!'
- Taj isti sadržaj je stigao na više mail adresa u RS, Odjeljenje za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje mail adrese je poruka upućena, kazala je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS

 


Redakcija "Nezavisnih novina" primila je anonimni mail u kojem se nalaze ozbiljne prijetnje, vjerovatno upućene povodom referenduma o Danu RS.


"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti", navodi se u poruci.


Po dobijanju poruke "Nezavisne novine" su prijetnju zvanino i prijavile Policijskoj stanici u Lazarevu. Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS, kazala nam je kako je mail s istim sadržajem stigao na više adresa u RS, ne samo na našu.


"Taj isti sadržaj je stigao na više mail adresa u RS, Odjeljenje za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje mail adrese je poruka upućena", kazala je Miljanovićeva.


Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih", kazala je kako su nažalost prijetnje svakodnevica novinara.


"Iako ih često doživljavamo, nikada nijednu nismo shvatili olako, pa nećemo ni ovu. Nadamo se da će pripadnici MUP-a preduzeti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi otkrili odakle je poslata prijetnja", kazala je Gojković-Arbutina.


Ona je istakla čvrstu odlučnost zaposlenih u "Nezavisnim" da uprkos prijetnjama i opasnostima nastave revnosno i odgovorno da rade svoj posao.


Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, osudio je prijetnje i pozvao MUP RS da zaštiti novinare od svake potencijalne prijetnje.


"Ovakvi slučajevi se moraju istražiti. Mora se znati ko stoji iza ovakvih sve češćih prijetnji novinarima, kako u BiH, tako i u regionu", rekao je Vukelić i istakao da ovakve stvari ne treba uzimati olako, pogotovo što je u ovom slučaju prijetnja upućena čitavoj jednoj redakciji.

 

(NN/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI