Gordan Zorić boksa u Engleskoj!

Gordan Zorić prvi BiH bokser koji nastupa u Engleskoj na UBBAD(BKB1) Promotions borbi bez rukavica

Sport 23.09.16, 20:35h

Gordan Zorić  prvi  BiH  bokser  koji nastupa u Engleskoj na UBBAD(BKB1) Promotions borbi bez rukavica
Prijedorski kik bokser i boks trener Gordan Zorić će slijedećeg vikenda učestvovati na jednom od neuobićajenih svjetskih borilačkih turnira.

Prijedorski kik bokser i boks trener  Gordan Zorić će slijedećeg vikenda učestvovati na jednom od neuobićajenih svjetskih borilačkih turnira.

 

Naime riječ je o "Bare Knuckle" borbi u Engleskoj. To možemo prevesti kao pesničenje ili boks bez rukavica.

 

U Engleskoj ovo vuče duboku tradiciju od kada su lučki radnici po Mancesteru i Liverpulu dokazivali ko je najbolji bokser na ulicama ovih gradova.

 

Danas je to na jednom visokom nivou i veoma cijenjeno u Velikoj Britaniji.

 

14375408-10206326155906271-1300597006-o

 

"Zorić ističe da mu je čast boriti se na ovakvom turniru. Uprkos kik boks i boks iskustvu ovo je jedan potpuno novi pristup borbi gdje jedan trenutak odlučuje sve. Posebno se vradujm što ću biti prvi iz BIH koji učestvuje na ovakvom turniru".

 

Gordanu neće biti  ni malo lagan posao jer će raditi meč u 5 rundi po 2 minuta sa do sada ne poraženim Engleskim šampionom Jimmy Sweeney.

 

Meč se održava u Engleskoj u gradu Conventry 24.9.2016. Poželimo sreću nasem borcu, vjerujemo da ce biti potrebna protiv ovakvog protivnika ali se nadamo najboljem ishodu našeg bosanskohercegovačkog predstavnika. 

BLIN
KOMENTARI