Završena obdukcija

Misteriozna smrt na Dolac-Malti: Identifikovana Sarajka koju su u stanu ostavili da umre

Hronika 23.09.16, 10:23h

Misteriozna smrt na Dolac-Malti: Identifikovana Sarajka koju su u stanu ostavili da umre
Behljulji je najvjerovatnije pobjegao jer se bojao da će biti uhapšen, s obzirom na to da je za njim bila raspisana policijska potraga zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne zbog razbojništva

 

Tijelo žene, pronađeno u ponedjeljak u napuštenoj kući u sarajevskom naselju Malta, identificirano je i utvrđeno je da se radi o 37-godišnjoj Senadi Ahmetović iz Sarajeva, piše Faktor.ba.

 

Ona je, kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, preminula nedugo nakon što se u kući u Butmirskoj ulici na broju 1, sukobila sa svojim momkom Fadilom Behljuljijem.

 

Istragom je, naime, utvrđeno da su kobne večeri u napuštenoj kući boravili Ahmetović, Behljulji i Suad Viteškić (38), koji je priveden na dan pronalaska Senadinog tijela.

 

U jednom trenutku je došlo do svađe, a zatim i fizičkog sukoba između Ahmetović i Behljuljija, nakon čega je njoj pozlilo. Umjesto da joj pomognu, dvojica muškaraca su pobjegla, ostavivši je samu u napuštenoj kući da umre.

 

Behljulji je najvjerovatnije pobjegao jer se bojao da će biti uhapšen, s obzirom na to da je za njim bila raspisana policijska potraga zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne zbog razbojništva.

 

Zbog toga je, navodno, prije nego što je pobjegao, rekao Viteškiću da on pozove Hitnu pomoć, a što je ovaj odbio, uz obrazloženje da „neće da se petlja“. Protiv Viteškića će, zbog toga što je propustio da reagira biti podnesena krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog djela i nepružanja pomoći.

 

Behljulji, kojeg je policija pronašla i uhapsila u utorak zbog nasilničkog ponašanja, u srijedu je predat pripadnicima Sudske policije iz Istočnog Sarajeva, te će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

 

Viteškić je, nakon saslušanja u policiji, pušten na slobodu, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje.

 

Vještak sudske medicine dr. Hamza Žujo u međuvremenu je obavio obdukciju tijela žene na kojem nisu pronađeni tragovi nasilne smrti.

 

– U ovom trenutku još nije poznat neposredni uzrok smrti – kazao nam je jučer dr. Žujo, dodavši da bi više svjetla na uzrok smrti trebali baciti nalazi toksikoloških i drugih analiza uzetih uzoraka.

 

Pretpostavlja se da je u svemu bitnu ulogu odigrala i droga, jer su sve troje aktera odranije poznati kao uživaoci opojnih droga, a lokacija gdje je pronađeno tijelo nesretne žene, poznato je kao okupljalište narkomana.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI