Naučnici dokazali

Menstruacija otkriva koliko dugo biste mogli živjeti

ŽENA iN 22.09.16, 16:22h

Menstruacija otkriva koliko dugo biste mogli živjeti
Na koji je način menstruacija povezana sa životnim vijekom otkrilo je veliko istraživanje u kojem je sudjelovalo 16.000 žena

 

Opsežno istraživanje Sveučilišta u San Diegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu 'Menopause' proučavalo je podatke 16.000 žena u menopauzi. Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile s 12 ili više godina te u menopauzu ušle s 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživjele 90 godina.

 

'Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, i žene koje uđu u menopauzu kasnije, češće su odličnog zdravlja što može biti objašnjenje našeg otkrića', izjavio je autor studije Aladdin Shadyab.

 

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu također je bilo manje pušačica, kao i povijesti dijabetesa. Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se točno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja jasno je da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI