Nakon kupovine dionica TDR-a i FDS-a

British American Tobacco: Zadovoljni smo rastom tržišta u Hrvatskoj i BiH

Biznis Klub 22.09.16, 14:28h

British American Tobacco: Zadovoljni smo rastom tržišta u Hrvatskoj i BiH
Addanaki je naglasio da su Rothmans, Lucky Strike i Dunhil brendovi koji su najviše doprinijeli porastu tržišnog udjela BAT-a

 

British American Tobacco (BAT) za godinu dana uspješno je integrirao Tvornicu duhana Rovinj (TDR) u svoj sistem, te je pored investiranih 500 miliona eura za kupnju te tvornice nastavio s ulaganjima.  Ove je godine uloženo 20 miliona eura, a za naredno razdoblje planirano je ulaganje od 30 miliona eura. 

 

Predsjednik Uprave BAT Adria Ram Addanki danas je na pres-konferenciji u Rovinju, povodom godinu dana od preuzimanja TDR-a, rekao da je BAT zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoji i da tržišni udio ove kompanije konstantno raste  te da je dosegnuo 52,8 posto.

 

Tržišni udio BAT-a u BiH, kako je rečeno, iznosi 30 posto i ova kompanija trenutno je fokusirana  na duhanski dio poslovanja FDS i snažniji ulazak na bh. tržište.

 

Iako predsjednik Uprave BAT-a nije želio posebno komentirati kupovinu dionica FDS-a koje su bile u vlasništvu FBiH, danas je potvrđeno da je kupac tih dionica CID Adriatic Investments i da je BAT putem CID-a finansirao kupnju tih dionica. Konkretne informacije BAT će moći otkriti po završenom due diligenceu, odnosno nakon postizanja dogovora sa CID-om.

 

Addanaki je naglasio da su Rothmans, Lucky Strike i Dunhil brendovi koji su najviše doprinijeli porastu tržišnog udjela BAT-a.  

 

 - BAT  kao najveći investitor u Hrvatskoj ostvaruje rast tržišnog udjela svakog mjeseca u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Počeli smo izvoziti na nova tržišta, naprimjer u Njemačku, Mađarsku, Grčku Bugarsku, a veoma smo zadovoljni i zaposlenicima. Siguran sam da su ovi pokazatelji čvrsta osnova za daljnji rast i razvoj kompanije - rekao je Addanaki.

 

Tvornica u Kanfanaru, pored Rovinja,  proizvodi 7,5 milijardi komada cigareta, a čak 60 posto ide u izvoz. Ova tvornica je i među u prvima  u svijetu instalirala naprednu TASTEloc tehnologiju.

 

Ovom prilikom, također,  najavljeno je  da će, zahvaljujući visokoj kvaliteti duhana, Ronhill postati dio Dunhill "obitelji", najprestižnijeg BAT-ovog branda koji se prodaje u više od 200 zemalja.

 

BAT je jedna od vodećih multinacionalnih duhanskih kompanija u svijetu, s više od 200 vlastitih brandova. Direktno zapošljava više od 50.000 ljudi i prodaje 663 milijarde  cigareta koje proizvodi u 44 tvornice u 41 državi.

 

(FENA/em)



 

BLIN
KOMENTARI