foto/ dobrodošli u lutkarsku republiku

Predstava 'Ljepotica i zvijer' otvorila 22. Susret Lutaka u Bugojnu

Kultura 19.09.16, 19:50h

Predstava 'Ljepotica i zvijer' otvorila 22. Susret Lutaka u Bugojnu
Predstava „Lepotica i zvijer“, koju je napisala Madame de Villenuve, govori o preobražavajućoj ljubavi, ljubavi koja razdrma i promijeni život, kako onima koji vole, tako i onima kojima je ljubav potrebna



Pozorište lutaka Mostar je mlad, ambiciozan, mobilan i otvoren teatar, koji svoje predstave igra na jezicima svih naroda Bosne i Hercegovine i koji kontinuirano radi na vlastitom profiliranju i kvalitetnom napretku, pritom ne zanemarujući svoju najvažniju funkciju, stvaranje sve boljih predstava za svoju najvjerniju, najmlađu publiku.


Predstava „Lepotica i zvijer“, koju je napisala Madame de Villenuve, govori o preobražavajućoj ljubavi, ljubavi koja razdrma i promijeni život, kako onima koji vole, tako i onima kojima je ljubav potrebna.

 

lutke-bugojno2

 

Bajka govori o tome da svako od nas ima pravo na sreću. Ali, da bi bio sretan, čovjek mora da slijedi svoje snove, kako bi napravio prekretnicu u životu. Prava ljepota je u čovjeku, u nevjerovatnoj ljepoti koja se skriva u njegovoj duši.

 

lutke-bugojno3

 

Hoće li čarobno ogledalo u kome se vidi odraz čovjekove duše pokazati Ljepoticu ili Zvijer, zavisi od toga kakva je duša onoga koji se ogleda.


Režiju potpisuje bugarski režiser lutkarski predstava Todor Valov.


U predstavi igraju Nermina Denjo, Diana Ondelj-Maksumić, Nedžad Maksumić, Igor Vidačković, Serđo Radoš. Scenografiju i lutke kreirala je Stefka Kjuvlieva, muziku komponovao Atilla Askoj. Kostime je uradio Orhan Imami, plakat i afišu je osmislio Željko Koren.

 

lutke-bugojno4


Pored prve takmičarske predstave, prvi dan festivala upriličena je izložba slika. Riječ je o izložbi „MUZEJ U EGZILU“, Asim Đelilović.

 

Program za 20.09.2016.


11,00  GP Jazavac Banja Luka & NEVID Teatar  “PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE” , Autorski projekt Marka Dukića, Pozorišna dvorana


16,00 Pozorište Male stvari Trebinje „TRI G-ROCK PRASETA“ (Amela Vučenović), Režija: Željko Milošević, Pozorišna dvorana


17,00  Okrugli sto, Mala sala


18,30 Dječje pozorište Eko Art Bugojno „PINOKIO“, Režija: Sanja Krnjajić, Pozorišna dvorana.


Dobrodošli u Lutkarsku Republiku!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI