Box Office u BKC-u

Počinje prodaja ulaznica za 56. Festival MESS

Kultura 19.09.16, 12:05h

Počinje prodaja ulaznica za 56. Festival MESS
Kako je saopćeno iz Direkcije Festivala, 56. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održano od 30. septembra do 9. oktobra

 

Prodaja ulaznica za 56. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS zvanično počinje danas u festivalskom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru, a ulaznice se mogu kupiti svakog dana u periodu od 10 do 19 sati.

 

Karte se mogu rezervirati u istim terminima pozivom na broj +387 60 337 6238, sve do početka Festivala, 30. septembra. Također, sve dosad rezervisane ulaznice preuzeti se mogu u BKC-u.

 

Direkcija Festivala i ove godine je odlučila da će za predstave u okviru dječijeg programa Mali MESS ulaz biti slobodan, s tim da će svi posjetitelji morati imati ulaznicu koju će moći preuzeti u prostorijama prodajnog odjela od 19. do 26. septembra 2016. godine.

 

Kako bi što veći broj građana imao priliku da pogleda neku od predstava, direkcija Festivala je odredila nekoliko kategorija ulaznica, kao i popuste za različite kategorije publike. Tako će se od 19. do 30. septembra kompleti ulaznica moći kupiti po redovnoj cijeni od 255,00 KM, a pojedinačne ulaznice s popustom od 20 posto.

 

Popust na kupovinu kompleta za studente i studentice, pozorišne radnike i radnice te penzionere i penzionerke iznosi 50 posto od ukupne cijene što iznosi 127,50 KM, dok za kupovinu pojedinačnih ulaznica popust iznosi 20 posto.

 

Kako je saopćeno iz Direkcije Festivala, 56. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održano od 30. septembra do 9. oktobra.

 

U deset festivalskih dana, publika će u okviru glavnog programa moći pogledati 19 predstava iz 16 država, dok će četiri dodatne predstave igrati u okviru programa MESS OFF, uz promocije knjiga, performanse i panel diskusije.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI