bogati investitori mijenjaju dosadašnji obrazac

Drugačiji trend nego u glavnom gradu: Zašto Arapi u Sarajevu kupuju zemljišta i nekretnine, a u Hercegovini...

Biznis Klub 16.09.16, 13:14h

Drugačiji trend nego u glavnom gradu: Zašto Arapi u Sarajevu kupuju zemljišta i nekretnine, a u Hercegovini...
Prema riječima Kamela Ratkušića iz agencije Agenta d.o.o. iz Mostara, u posljednjih mjesec dana dogodilo se nekoliko poslovnih akvizicija na području Hercegovine

Za razliku od Sarajeva i središnjeg dijela Bosne, gdje su cijene nekretnina, zemljišta, vila, stanova posljednjih mjeseci skočile više puta zbog prave invazije građana iz arapskih zemalja, na području Hercegovine događa se jedan posve drukčiji trend. 


Jača dolazak turista, Arapi, a još više Turci, kupuju kompanije i pokreću biznis ovdje, dok u Sarajevu i okolici uglavnom kupuju kuće za odmor.


Prema riječima Kamela Ratkušića iz agencije Agenta d.o.o. iz Mostara, u posljednjih mjesec dana dogodilo se nekoliko poslovnih akvizicija na području Hercegovine. 


Uz Hepok, koji je prodan, Kuvajtski fond kupio je još jednu plantažu, a u pregovorima je i s vlasnicima nekadašnjih Staklenika u mostarskom naselju Buna koji su djelovali u sklopu Hepoka, odnosno još veće poslovne grupacije APRO-a, kao i određenih poljoprivrednih lokacija na području Ljubuškog.

 

“Trenutačno je najveće zanimanje ljudi koji dolaze iz arapskih zemalja za turizam, a krenulo je i s investicijama koje su jedine prave, zdrave investicije nakon dugog niza godina ulaganja uglavnom u agroproizvodnju”, rekao je za “Večernjak” Ratkušić koji ističe kako posljednje dvije godine pokušava snažnije otvoriti područje Hercegovine koje je puno zanimljivije po svojim ljepotama i potencijalima....

 

Ostatak priče objavljen je u printanom izdanju Večernjeg lista...

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI