Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda tvrdi

Tokić: Rusija na prostoru BiH pokušava primijeniti 'recept ukrainizacije'

Front 31.08.16, 16:35h

Tokić: Rusija na prostoru BiH pokušava primijeniti 'recept ukrainizacije'
Aktuelni režim Vučić - Nikolić iz Beograda sastavni su dio navedenog projekta jer kontinuirano deklarativno zaklinjanje o nemješanju u unutrašnje poslove države BiH svakodnevno demantuju izjave ali i konkretne aktivnosti funkcionera Srbije koji očito učestvuju u reafirmaciji Miloševićeve politike iz perioda 91.-95.

 

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom usaglašene izjave Vijeća za implementaciju mira te izdvojenog mišljenja Ruske Federacije (RF) o antidejtonskom referendumu u RS-u u kojem navodi  "da RF na prostoru BiH pokušava primijeniti recept ukrainizacije".

 

Tokić navodi "da kontinuirano pružanje podrške ambasadora Ruske Federacije antidejtonskim i secesionistički aktivnostima oligarhije Milorada Dodika jasno pokazuje da Ruska Federacija na prostoru BiH pokušava primijeniti recept ukrainizacije i na takav način urušavanje države BiH".

 

- Aktuelni režim Vučić - Nikolić iz Beograda sastavni su dio navedenog projekta jer kontinuirano deklarativno zaklinjanje o nemješanju u unutrašnje poslove države BiH svakodnevno demantuju izjave ali i konkretne aktivnosti funkcionera Srbije koji očito učestvuju u reafirmaciji Miloševićeve politike iz perioda 91.-95. - navodi se u saopćenju.

 

Tokić smatra da institucije zadužene za održavanje mira u BiH poput OHR-a nemaju adekvatnu reakciju, te "da navodna zaštita koju pružaju optojnosti države i mira u BiH neodoljivo podsjeća na sličnu 'zaštitu i garancije' za sigurnost koju su UN pružale žrtvama genocida u Srebrenici i drugim djelovima BiH".

 

- Bošnjački narod i sve patriote BiH nemaju pravo na nove naivnosti vjerovanja kako rata neće biti i kako će OHR zaštititi državu BiH i njene građane od velikosrpske politike. Sudbina mira i opstojnosti države BiH isključivo je u rukama bošnjačkog naroda i svih bh. patriota - navodi se u saopćenju. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI