vrijeme u bih

Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, mogući pljuskovi

Hronika 31.08.16, 09:15h

Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, mogući pljuskovi
U Sarajevu danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne, porastom oblačnosti, postoji mala vjerovatnost za slab i kratkotrajan lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

 

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stupnjeva, Drvar, Goražde i Sokolac 13, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo i Prijedor 14, Banja Luka, Jajce, Kupres, Livno i Sanski Most 15, Srebrenica i Zenica 16, Gradačac i Sarajevo 17, Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zvornik 18, Mostar, Neum i Trebinje 24.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

 

U većem dijelu BiH danas se očekuju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine, mogući su slabi lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, većio dio dana, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu od 30 do 34 stupnja.

 

U Sarajevu danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne, porastom oblačnosti, postoji mala vjerovatnost za slab i kratkotrajan lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI