Nepotrebna politizacija

Tužilaštvo BiH: Predmet koji se odnosi na napad na Vučića i dalje aktivan

Hronika 29.08.16, 13:07h

Tužilaštvo BiH: Predmet koji se odnosi na napad na Vučića i dalje aktivan
U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svjedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile krivično djelo, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH

 

Tužilaštvo BiH poslalo je saopćenje za medije, radi, kako su naveli tačnog i objektivnog informiranja javnosti, te zbog nepotrebne politizacije predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

 

 -U Tužilaštvu BiH postoje dva predmeta koji se odnose na napad na Vučića.


Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, donio je naredbu o obustavi istrage protiv dvije osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili krivično djelo. U Tužilaštvu postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, na kojem se intenzivno radi.

 

U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svjedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile krivično djelo, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.


Iz Tužilaštva napominju da javnost treba znati i činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog  ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga krivična djela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta 6. jula ove godine, dostavljena Tužilaštvu BiH.


Premijer Srbije napadnut je u julu prošle godine nakon komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI