Dođi, slušaj i podjeli utiske sa komšijama

Mala kućna muzika u "Charlami"

Kultura 28.08.16, 09:49h

Mala kućna muzika u
Sarajevo Chamber Music Festival pokreće revolucionaran projekat slušanja klasične muzike u po kućama i drugim prostorima van koncertnih dvorana. Među pvima je ih u svoj doma pozvala Galerija suvremene umjetnosti "Charlama". Pozovite ih i vi svoj kućni dom!

 

Naredne sedmice počinje Sarajevo Chamber Music Festival, a u sklopu ove manifestcije prvi put imat ćemo priliku da uživamo u revolucionarnom projektu: Maloj kućnoj muzici.

 

Sarajevo Chamber Music Festival za svoje je šesto izdanje odabrao temu HOME / DOM, opredjeljujući se da u programu uspostavlja prostore za ispitivanje raznih nivoa na kojima se osjećamo "kod kuće", svojima, na kojima prepoznajemo iskustvo doma.

 

Stoga, Sarajevo Chamber Music Festival pokreće i inicijativu Mala kućna muzika, u kojoj će dijelovi programa biti ostvareni u domovima publike.
SCMF slijedi načelo da je pristup umjetnosti osnovno ljudsko pravo te želi omogućiti svima koji nisu u prilici da koncerte slušaju u Domu Oružanih snaga BiH da za ovo iskustvo ne budu uskraćeni, ali i svojoj redovnoj publici da dožive atmosferu koncerta u svome životnom prostoru.

 


Iz Direkcije najavljuju: "Volonteri, aktivisti, sadašnji i bivši studenti Muzičke akademije bit će na raspolaganju da rezervišete njihov nastup. Ukoliko imate klavir u kući koji ne koristite – možete rezervisati nastup gudačkog tria ili kvinteta, ukoliko imate baštu – sa vama može biti ansambl harmonika, ukoliko imate sasvim mali prostor, možete imati nastup jednoga soliste, i tako dalje. Želimo Vam donijeti iskustvo ljepote muzike i doći kod Vas, posebno ukoliko Vi ne možete doći kod nas iz bilo kojeg razloga."

 

Galerija suvremene umjetnosti "Charlama" je među prvima pozvala kolege sa Muzičke akademije u svoj dom, te će tako kamerni ansambl ove kuće gostovati kod nas u ponedeljak, 29.08, 19.30h. Pozivaju se prijatelji "Charlame" ali i zvukova klasične muzike da budu sa nama u vrijeme dešavanja ovog revolucionarnog muzičkog događaja.

 

DEPO Portal/BLIN Magazin.

BLIN
KOMENTARI