Optužbe iz Beograda

Ivica Dačić: Bošnjački političari stoje iza napada na Vučića 11. jula u Srebrenici

Front 27.08.16, 18:26h

Ivica Dačić: Bošnjački političari stoje iza napada na Vučića 11. jula u Srebrenici
Ranije je objavljen dokument u kojem iz Tužilaštva BiH navode da se istraga u slučaju Merdića prekida, jer nema dovoljno dokaza da je on počinio krivično djelo

 

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić optužio je bošnjačke političare da stoje iza napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u julu prošle godine u Srebrenici, nakon što je Tužilaštvo BiH prekinulo istragu protiv jednog od osumnjičenih za taj napad.

 

Tužilaštvo BiH nedavno je prekinulo istragu protiv Almira Medića iz Jelaha, kojeg je srbijanska obavještajna službe proglasile glavnim organizatorom napada na Vučića 11. jula u Potočarima. Grupa huligana krenula je prema koloni u kojoj se nalazio i srbijanski premijer, ali je premijer prošao neozlijeđen. 

 

Ranije je objavljen dokument u kojem iz Tužilaštva BiH navode da se istraga u slučaju Merdića prekida, jer nema dovoljno dokaza da je on počinio krivično djelo.

 

Merdić je od samog početkao negirao umješanost u incident koji se desio u Potočarima, na 20. godišnjicu od srebreničkog genocida.

 

Večernje novosti pišu kako je šef srbijanske diplomatije rekao da obustava istrage u slučaju napada na Vučića „pokazuje da, u stvari, bošnjački političari u Bosni i Hercegovini stoje iza ovog napada“, prenosi Patria.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI