SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 20 GODINA SNSD-A

Dodik poručio: Tražim od svih da se RS slavi kao država! Dosta je nametanja političkog Sarajeva!

Front 27.08.16, 14:50h

Dodik poručio: Tražim od svih da se RS slavi kao država! Dosta je nametanja političkog Sarajeva!
Na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a, ustvrdio je i da je RS država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija

 

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da "Sud BiH ne može odlučivati o imovini RS-a te da u Dejtonskom mirovnom sporazumu nigdje ne piše da ona pripada BiH". 

 

- Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv RS-a i srpskog naroda -  rekao je Dodik i naveo da je SNSD, odnosno RS, „blizu odluke da odbaci pravosuđe BiH koje krši Ustav, Dejtonski mirovni sporazum i otima prava RS-u“.

 

Na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a, ustvrdio je i da je RS država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija.

 

-Tražim od svih da se RS slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, spriječimo strance da nam nameću svoju volju - kazao je on.

 

Dodao je da je glavni cilj borba protiv „nametanja političkog Sarajeva" te da se neće dozvoliti da se oduzimaju nadležnosti RS-a.

 

Tvrdi da "u BiH živi surogat koji se zove pravda". 

 

Kazao je i da je RS za vrijeme vladavine stranke koju predvodi uspjela da postane stabilna, sigurna i prosperitetna, „za razliku od perioda kada su vlast činili SDS i PDP".

 

SNSD je, kaže, uspio da RS osigura stabilnost u turbulentnim političkim godinama.

 

-Kao politička partija počinjali smo u neosvjetljenim prostorijama, nudeći novu viziju, a danas smo moćna organizacija - rekao je Dodik. 

 

SNSD, kazao je, ima svijetlu budućnost i tek će se „pokazati koliko je jak". 

 

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke zaslužnim članovima SNSD-a, a među brojnim članovima, kao gosti, prisustvovali su ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov i ambasadorica Kine u BiH Čen Bo.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI