NAKON PRETRESA U ELEKTROPRIVREDI BIH

Padaju zbog prodaje radnih mjesta: U akciji 'Bosna' u Visokom iza ponoći uhapšena još jedna osoba

Hronika 27.08.16, 09:28h

Padaju zbog prodaje radnih mjesta: U akciji 'Bosna' u Visokom iza ponoći uhapšena još jedna osoba
Po nalogu Tužilaštva KS, pripadnici FUP-a sinoć iza ponoći na području Visokog uhapsili su još jednu osobu koja je zajedno sa prethodno uhapšenim počinila krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela, primanja dara ili drugih oblika koristi i primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem


Kako saznaje Dnevni avaz, u Visokom je uhapšen Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefer Halilović u skupštini Zeničko-dobojskog kantona.


Također, prema informacijama ovog dnevnog lista, riječ je o ocu Nedžada Trake kojio je uhapšen jučer u policijskoj akciji 'Bosna'.


U sklopu ove akcije, a po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije sinoć iza ponoći na području Visokog uhapsili su još jednu osobu koja je zajedno sa prethodno uhapšenim počinila krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela, primanja dara ili drugih oblika koristi i primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, potvrđeno je za Avaz.ba iz Tužilaštva KS.


Ova petorka sumnjiči se za organizovanje grupe koja je, koristeći svoj uticaj, zapošljavala osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.


Podsjećamo, jučer je u sklopu ove akcije jučer obavljen pretres i u Elektroprivredi Bosne i Hercegovineuhapšen, kada je uhapšen izvršni direktor za distribuciju Esed Džananović, a pored njega i Safet Bibić, Nedžat Trako i Ramiz Karavdić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI