FUP ušao po nalogu Tužilaštva KS

Policijski pretres u Elektroprivredi BiH: Objavljena imena uhapšenih, zapošljavali za - novac!

Hronika 26.08.16, 18:46h

Policijski pretres u Elektroprivredi BiH: Objavljena imena uhapšenih, zapošljavali za - novac!
Ekipa N1 je bila na licu mjesta gdje su primjećena dva policijska vozila i inspektori, ali zvaničnih izjava nije bilo

 


Pripadnici Federalne uprave policije po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS trenutno vrše pretres u zgradi Elektroprivrede BiH.


Kako saznaje N1, pripadnici FUP-a su u zgradi Elektroprivrede BiH koja se nalazi u sarajevskom naselju Socijalno gdje pretres traje.


Ekipa N1 je bila na licu mjesta gdje su primjećena dva policijska vozila i inspektori.

 

Kako javlja TV N1, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode četiri osobe na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona. Uhapšeni su Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić, tehničar u UKCS te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako.

 

Osobe lišene slobode osumnjičene su da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih obilka koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

 

policija-elektroprivreda-2

Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtjevali i primali novac ili druge oblike koristi.

 

U toku su pretresi na nekoliko lokacija na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

 

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, osobe lišene slobode bit će predate u nadležnost Tužilaštva KS. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama.


Prema riječima reportera N1, inspektori su izuzeli i određenu dokumentaciju.

 

(N1/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI