14 MJESECI BORBE NA ŽIVOT I SMRT

Velika pobjeda nad korupcijom u BiH: Kompanija 'Tuzla Kvarc' preživjela osvetu sistema i dobila koncesiju!

Front 26.08.16, 16:26h

Velika pobjeda nad korupcijom u BiH: Kompanija 'Tuzla Kvarc' preživjela osvetu sistema i dobila koncesiju!
Ovo je najveća pobjeda pravde nad korupcijom u poslijeratnoj BiH, stoji u saopćenju COD Luna

 

Tuzla Kvarc, herojska firma koja je prijavila korupciju i prošla kroz najveću osvetu sistema o čemu su izvještavali svjetski mediji i međunarodne organizacije, danas 26.08.2016. godine potpisala je koncesioni ugovor nakon 14 mjeseci odmazde zbog prijave korupcije.


Ovo je najveća pobjeda pravde nad korupcijom u poslijeratnoj BiH.


Rudari, srećno vam bilo, ostajemo uz vas dok ne oborimo i besmislenu optužnicu glavnog tužioca Tomislava Ljubića, koji i dalje proganja prijavitelje korupcije, navodi se u saopćenju Cod Luna.


COD Luna postoji 18 godina i postigla je mnogo za to vrijeme, ali je slučaj Tuzla Kvarc bio najizazovniji, najteži i najemotivniji ikad. Četrnaest mjeseci borbe na život i smrt. I COD Luna i Tuzla Kvarc su u ovoj borbi bili osporavani i dovedeni do krajnjih granica izdržljivosti, ali je zato naša zajednička sreća sad u uolikoj mjeri veća i vrednija, kaže se na kraju saopćenja.


Tim povodom zamjenik direktora kompanije 'Tuzla Kvarc' Zlatan Velagić za DEPO Portal je rekao da je potpisivanjem današnjeg ugovora o koncesiji konačno stavljena tačka na višemjesečnu agoniju, ali i otvoren početak za ovu firmu.


- Sa Ministrom industrije, energetike irudarstva TK Srđanom Mićanovićem potpisan je Ugovor o koncesiji za ležište Bukinje, a u toku je procedura za druga dva ležišta koja je prošle godine Bahir Imamović, zamjenik resornog ministra (u međuvremenu uhapšen zbog korupcije), nezakonito izostavio iz procedure. Prethodno je Tuzla kvarc ispunio sve svoje obaveze uz pomoć strateškog partnera Tehnograd Company iz Tuzle, pojasnio je Velagić.


Podješamo, Zlatan Velagić, o.p. zviždač, je inicirao i koordinirao strateški savez sa Tehnograd Company, a na temelju reciprociteta kojim će se Tuzla Kvarcu, putem strateskog partnerstva, vratiti pozicija tržišnog lidera u industriji u BiH.


- U ovom.projektu posebnu zahvalnost dugujemo gospodinu Šarić Hamzi, tuzlanskom biznismenu, koji je ispred Tehnograd Company preuzeo odgovornost i kapacitet, i time pomogao da Tuzla kvarc krene u novi početak. Pozivamo sve naše kupce i dobavljače da nas podrže u narednom periodu ktoz nove ugovore, dodao je Velagić na kraju razgovora za DEPO Portal.

 

ug-o-koncesiji-1
ug-o-koncesiji-2

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI