I DALJE BURNO ZBOG IZJAVE IZ SUSJEDSTVA

Bivši logoraši poručili Milanoviću: Kad je Cazinska krajina prihvatala izbjeglice iz Hrvatske, BiH nije bila 'Big shit'!

Front 26.08.16, 15:07h

Bivši logoraši poručili Milanoviću: Kad je Cazinska krajina prihvatala izbjeglice iz Hrvatske, BiH nije bila 'Big shit'!
“Big shit” stanje o kojem gospodin Milanović govori je upravo rezultat agresorske politike koja je vođena na ovim prostorima ranih devedesetih godina, a za koju su najmanje krive istinske patriote i građani Bosne i Hercegovine – poručili su iz Saveza logoraša BiH


Na izjave bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića reagirali su i iz Saveza logoraša BiH.


Jutarnji list objavio je razgovor Milanovića s predstavnicima veterana, kada se bivši hrvatski premijer u jednom trenutku dotaknuo i stanja u Bosni i Hercegovini. Milanović je rekao da Bosna i Hercegovina nije država, da u njoj nema reda i poretka, te da bi, da se on pita, BiH preko reda primio u EU.


Iz Savez logoraša u Bosni i Hercegovini poručili su da su zabrinuti zbog izjava Milanovića.


- Ne možemo ostati ravnodušni na izjavu bivšeg premijera Vlade Republike Hrvatske u kojoj omalovažava suverenitet Bosne i Hercegovine, kao i sve njene građane a posebno žrtve proteklog rata. “Big shit” stanje o kojem gospodin Milanović govori je upravo rezultat agresorske politike koja je vođena na ovim prostorima ranih devedesetih godina, a za koju su najmanje krive istinske patriote i građani Bosne i Hercegovine – poručili su iz Saveza logoraša BiH.


- Pomozite ljudima da “ozdrave”, ne trujte ih, nisu to zaslužili – navode dalje iz Saveza, te podsjećaju da su 1991. i 1992. godine, kada su se pripadnici vojske, kao i građani Hrvatske i Bosne i Hercegovine međusobno pomagali, štitili, hranili te vodili jedni druge u slobodu. U znak sjećanja na te događaje, 28. avgusta će se deveti put zaredom održati međunarodni „Marš mira – dan patriota“, od Cazina do Slunja, kada će biti položeno cvijeće na Šehidskom spomen obilježju u Cazinu i na spomen obilježju braniteljima grada Slunja.


- U novembru 1991. godine kada su tenkovi JNA ušli u Slunj i uz pomoć lokalnih Srba okupirali grad nesrpsko stanovništvo je prognano i počelo se povlačiti prema Bosni i Hercegovini. Stanovništvo Cazinske krajine je prihvatilo hrvatske izbjeglice, pružilo im utočište i pomoglo pri odlasku u treće zemlje, koje su sigurno daleko od statusa „Big shit“ – poručili su iz Sveza logoraša BiH, podsjećajući da su nakon toga i Slunjani pomagali Bosni i Hercegovini, prenosi novinska agencija Patria.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI