Novi šef stručnog štab

Predstavljen novi trener Željezničara Slavko Petrović

Sport 25.08.16, 16:42h

 Predstavljen novi trener Željezničara Slavko Petrović
Petrović će u narednom periodu obaviti pojedinačne razgovore sa svim igračima Željezničara, a svjestan je da ga očekuje mnogo posla da bi ispunio očekivanja ljubitelja plave boje. Objasnio je i zašto je napustio Radnik u kojem je imao dvije godine siguran posao, da bi došao na ''vruću stolicu'' Željezničara

 

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar Slavko Petrović predstavljen je danas na stadionu ''Grbavica''.

 

Petrović dolazi u tabor ''plavih'' iz bijeljinskog Radnika, s kojim je u prošloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine. Na poziciji prvog trenera Željezničara zamijenio je slovenačkog trenera Miloša Kostića, koji je napustio ekipu nakon tri vezana poraza u novoj sezoni domaćeg prvenstva. 

 

Kako je naglasio na današnjoj konferenciji za medije, Petrović će u svom novom timu prvo nastojati da vrati moral igračima koji je nizak nakon dva uzastopna domaća poraza (Vitez, Zrinjski), a zatim će stvarati tim kojem će primarni cilj biti spašavanje sezone i vraćanje ''posrnulog giganta'' na staze stare slave.

 

- Sigurno je da osjetim pozitivan pritisak, ali to nikome ne smije praviti probleme. Došao sam u Željezničar iz više razloga, prvi je što sam zatekao veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, na čemu je uprava kluba sigurno mnogo radila, a drugi je da posrnulog giganta kakav je Željezničar, koji se nalazi na katastrofalnom devetom mjestu Premijer lige, vratimo na odgovarajuće mjesto. Vidjet ćemo koga treba prodrmati i probuditi. Upoznat sam s cijelim igračkim kadrom Željezničara i vjerujem da sam sposoban odraditi posao koji je stavljen pred mene - rekao je Petrović.

 

Naglašava da u trenutnom kadru Željezničara ima dovoljno kvaliteta, te da će pokušati saznati zašto su neki igrači igrali ispod svojih mogućnosti, ali da je sigurno da su igrači Željezničara upali u psihičku krizu.   

 

- Imam dva dana vremena da nađem uzrok problema u Željezničaru, a nakon toga ću moći rješavati taj problem. Mislim da je igračima jasno ko je došao kao trener i kako trebaju raditi u budućnosti. Neću nikoga žaliti, moj kratkoročni cilj je izvući ekipu što je brže moguće iz ovakvog stanja, a dugoročni ciljevi su napraviti klub koji izlazi u Evropu, a zatim gledati kako doći i do završnice tih takmičenja. Nadam se da trulih jabuka ovdje neću naći, a ako ih nađem veoma brzo ću ih eliminirati - objasnio je nogometni strateg.

 

Petrović će u narednom periodu obaviti pojedinačne razgovore sa svim igračima Željezničara, a svjestan je da ga očekuje mnogo posla da bi ispunio očekivanja ljubitelja plave boje. Objasnio je i zašto je napustio Radnik u kojem je imao dvije godine siguran posao, da bi došao na ''vruću stolicu'' Željezničara.

 

- Morat ću ubijediti svakog igrača da je dobar nogometaš. Siguran sam da je Željezničar za 30 do 40 posto kvalitetniji od moje bivše ekipe. Sezonu moramo spasiti, bilo kako. Igrači su sada na potezu. Jedan trener je platio glavom, a ja sam došao iako mi je poznato da je u Željezničaru vruća stolica. Ja sam šesti trener ovog kluba za godinu dana. Uhvatio sam se s ovim u koštac jer znam da ću ovdje ostvariti uspjeh i ostaviti trag. Svjestan sam da ima puno posla, ali ja to volim - rekao je srbijanski strateg.

 

Najavio je i promjene u sistemu igre Željezničara, te naglasio da bi ekipa uskoro mogla dobiti i riješenje za poziciju lijevog krila. Željezničar će u 7. kolu Premijer lige BiH gostovati zeničkom Čeliku, kojeg na ''Bilinom polju'' nije dobio šest godina, a Petrović naglašava da će ekipa dati sve od sebe da prekine tu tradiciju i započne niz pozitivnih rezultata kojima bi se ''plavi'' vratili u društvo najboljih premijerligaških ekipa. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI