Kvalifikacije za SP 2018

Meč se igra 6. septembra na Bilinom polju: Selektor Baždarević objavio spisak igrača za meč protiv Estonije

Sport 25.08.16, 12:15h

Meč se igra 6. septembra na Bilinom polju: Selektor Baždarević objavio spisak igrača za meč protiv Estonije
BiH će prvi meč kvalifikacija protiv Estonije igrati 6. septembra na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici. U kvalifikacionoj grupi H pored BiH i Estonije nalaze se i selekcije Belgije, Grčke, Kipra i Gibraltara

 

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je širi spisak nogometaša koji će konkurisati za prvi meč kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a koji će BiH igrati 6. septembra protiv Estonije. 

 

Na Baždarevićevom spisku nalaze se tri golmana i 23 igrača.

 

- golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić.

 

- defanzivci: Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Senad Lulić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Marin Aničić, Edin Cocalić, Mateo Sušić, Sead Kolašinac.

 

- vezni red: Gojko Cimirot, Srđan Grahovac, Tomislav Tomić, Haris Medunjanin, Mario Vrančić, Danijel Miličević, Miralem Pjanić,  Edin Višća.

 

- napad: Milan Đurić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Haris Duljević.

 

BiH će prvi meč kvalifikacija protiv Estonije igrati 6. septembra na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici. U kvalifikacionoj grupi H pored BiH i Estonije nalaze se i selekcije Belgije, Grčke, Kipra i Gibraltara.

 

Reprezentacija BiH će se okupiti 29. augusta, prvi dio priprema obavit će u Sarajevu, a drugi dio u Trening centru NS BiH u Zenici.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI