Mostar

Vlada FBiH danas o davanju suglasnosti na dogovoreni sistem koordinacije EU integracija

Front 25.08.16, 11:24h

Vlada FBiH danas o davanju suglasnosti na dogovoreni sistem koordinacije EU integracija
Dnevnim redom predviđeno je razmatranje izmjena i dopuna dviju uredbi: o Glavnom tajništvu Vlade FBiH, te o osnivanju Federalne novinske agencije

 

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici, koja je počela u Mostaru, izjasnit će se o davanju suglasnosti na usuglašen sustav koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

 

Riječ je o mehanizmu koji omogućava i podrazumijeva efikasnu uvezanost razina vlasti u Bosni i Hercegovini na državnom, entitetskim i županijskim razinama, što je preduvjet da Bosna i Hercegovina o svim pitanjima u pregovaračkom procesu u sklopu europskih integracija, nastupa s jedinstvenim stavovima, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Federacije BiH.

 

Federalna vlada razmatrat će predložene zaključke koji se odnose na zahtjeve udruga umirovljenika u Federaciji BiH.

 

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje izmjena i dopuna dviju uredbi: o Glavnom tajništvu Vlade FBiH, te o osnivanju Federalne novinske agencije.

 

Federalna vlada izjasnit će se o zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje BiH da joj bude dopušten ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za tri eksproprirane nekretnine radi izgradnje graničnog prijelaza Gornji Brgat - Ivanica.

 

Federalno ministarstvo financija upoznat će Vladu FBiH s Konsolidiranim izvještajem o izvršenju proračuna Federacije BiH, županija, općina i financijskih planova izvanproračunskih fondova Federacije BiH za razdoblje siječanj-lipanj 2016. godine, u kojem su ostvareni ukupni prihodi od 3.514,4 milijuna maraka, što je za 157 milijuna ili za 4,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

 

Vlada FBiH razmatrat će nekoliko predloženih odluka o kreditnom zaduženju za projekte vodoopskrbe i tretman otpadnih voda u Sarajevu, Tuzli i Zenici, a na dnevnom redu je i informacija o realizaciji Programa hitnog oporavka od poplava u BiH financiranog sredstvima zajma Svjetske banke od Federalne direkcije robnih rezervi.

 

Članovi Federalne vlade izjasnit će se o preporukama dva pododbora Europske komisije - za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje, te za poljoprivredu i ribarstvo.
 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI