tužilaštvo bih potvrdilo presudu

Mladenu Ždrali 15 godina zatvora zbog suučešća u trostrukom ubistvu u naselju Vraca

Hronika 25.08.16, 10:43h

Mladenu Ždrali 15  godina zatvora zbog suučešća u trostrukom ubistvu u naselju Vraca
Prema prikupljenim dokazima, rafalnim pucnjima iz automatskog oružja, tada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško ranjen Murat Komarica, koji su se s njim nalazili u ugostiteljskom objektu ''Dva bora''

 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i Posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, zadovoljni su presudom Suda BiH u predmetu protiv Mladena Ždrale.

 

Sud je u trećem stupnju potvrdio presudu od 15 godina zatvora za optuženog pripadnika zločinačke organizacije.

 

Ždrale je procesuiran zbog sudjelovanja u trostrukom ubojstvu počinjenom u naselju Vraca u Sarajevu 2005. godine, počinjenom u blizini entitetske linije, koje je dugi niz godina, sve do aktiviranja predmeta Tužiteljstva BiH, bilo nerasvijetljeno ubojstvo počinjeno u stilu mafijaških likvidacija, a što je unijelo nemir i nesigurnost građanima Sarajeva, Istočnog Sarajeva i BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Prema prikupljenim dokazima, rafalnim pucnjima iz automatskog oružja, tada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško ranjen Murat Komarica, koji su se s njim nalazili u ugostiteljskom objektu ''Dva bora''.

 

Tužiteljstvo BiH teretilo je osuđenog da je sudjelovao u pripremi i izvršenju kaznenog djela, te pomoć ubojici nakon počinjenog zločina, a prema dostupnim dokazima ubojstvo je počinio Boris Govedarica, koji je ubijen u Istočnom Sarajevu 2007. godine.

 

U tijeku je proces u predmetu ''Lutka'', u kojem se između ostalog sudi optuženima za ubojstvo Borisa Govedarice, a u kojem se uskoro očekuje prvostupanjska presuda.

 

Predmeti u okviru operacije kodnog naziva ''Lutka'' su od izuzetnog značaja za borbu protiv struktura organiziranog kriminala u BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI