Poslušajte tajne snimke BIVŠEG HRVATSKOG PREMIJERA

Zoran Milanović: BiH nije država uopće, tu se ne zna šta tko radi...ja bih to preko reda gurao u EU!

Front 25.08.16, 08:27h

Zoran Milanović: BiH nije država uopće, tu se ne zna šta tko radi...ja bih to preko reda gurao u EU!
Snimka susreta, koji se održao u SDP-U, traje nešto više od sat vremena, a nakon što smo je preslušali očito je da se bivši premijer Milanović izuzetno trudio da izgladi odnose s braniteljima.

 

Jutarnji list je u posjedu snimke sastanka bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala. Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.

 

Šef SDP-a, koji u mandatu vlastite Vlade nije imao dobre odnose s dijelom braniteljske populacije, u ovoj kampanji, čini se, želi s njima uspostaviti što bolju komunikaciju kako bi možda osvojio koji glas više.

 

Snimka susreta, koji se održao u središnjici SDP-a, traje nešto više od sat vremena, a nakon što smo je preslušali očito je da se bivši premijer Milanović izuzetno trudio da izgladi odnose s braniteljima.

 

No, neki od sudionika bili su nezadovoljni jer im se nije ispričao za događaje iz prošlosti. Razgovor je bio dinamičan, intenzivan. Nekima na tom sastanku njegov stil, pa i stavovi činili su se previše, kako su ih poslije opisali, huškačkima.

 

Predsjednik SDP-a Milanović otvoreno je i opušteno govorio o odnosima sa Srbijom, iznio je stavove o ulasku Bosne i Hercegovine u EU, izjasnio se o blokadi pregovora Srbije te najavio da bi kao predsjednik Vlade sa Srbijom pokušao potpisati bilateralni sporazum. U tom razgovoru nije se puno osvrtao na HDZ, iako je nekoliko puta naglasio da na njega nemaju nikakav utjecaj izvana, ni Angela Merkel, ni europski pučani.

 

U nastavku donosimo audiozapis i drugi dio transkripta koji Jutarnji list objavljuje u tiskanom izdanju u četvrtak.

 

Zoran Milanović je Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i njihovoj vlasti.

 

Šef SDP-a nije oduševljen tamošnjom situacijom, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, 'big shit', žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer 'to je zemlja bez reda i poretka'.

 

- Imamo posla s negativcima - napomenuo je Milanović.

 

Šta je Milanović tačno rekao, poslušajte OVDJE.

 


(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI