lider sda poručio ljudima u rs

Izetbegović: Nije fer navoditi narod da glasa o nečemu o čemu ne može glasati

Front 23.08.16, 14:37h

Izetbegović: Nije fer navoditi narod da glasa o nečemu o čemu ne može glasati
Po njegovom mišljenju, ako bi takav referendum bio održan onda bi mogli pitati narod i da li je za poštivanje određenih ugovora kojim je entitet zadužen za milijarde KM, u kojem slučaju bi narod naravno bio protiv da oni, njihova djeca i unuci vraćaju te dugove

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da će danas Ustavnom sudu BiH uputiti zahtjev za rješavanje spora između države i entiteta vezano za najavljeni referendum u Republici Srpskoj te da će tražiti privremenu mjeru zabrane održavanja referenduma.

 

Istakao je da svi u ovoj državi trebaju poštovati njen ustav, zakone i institucije, a da je ovo što se dešava u RS-u u suprotnosti s tim.

 

Izetbegović je rekao da nije odgovorno i fer navoditi narod da na bazi emocija glasa o nečemu o čemu ne može glasati, kao što je odluka Ustavnog suda koja je konačna i obavezujuća.

 

Po njegovom mišljenju, ako bi takav referendum bio održan onda bi mogli pitati narod i da li je za poštivanje određenih ugovora kojim je entitet zadužen za milijarde KM, u kojem slučaju bi narod naravno bio protiv da oni, njihova djeca i unuci vraćaju te dugove.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI