ŽIVOT KAO REALITY /EVO PRILIKE KOJA SE NE PROPUŠTA

Ljubavni parovi iz BiH i Ukrajine mijenjaju kuće na pet dana

Hronika 21.08.16, 15:06h

Ljubavni parovi iz BiH i Ukrajine mijenjaju kuće na pet dana
Parovi koji se prijave treba da pošalju svoju fotografiju, kao i fotografiju svoje kuće, a zatim treba da prođu intervju nakon koga će biti izabran onaj koji ide u Ukrajinu.

 

Osnivači najposjećenijeg internet turističkog vodiča za Bosnu i Hercegovinu na ruskom jeziku uputili su poziv bračnim i ljubavnim parovima iz BiH - vrlo zanimljivu ponudu.  Riječ je rijaliti šou „Home away from home“ (Zamjenjujem kuću za odmor), koji priređuje ukrajinska državna televizija ICTV.  Ideja šoua je da odabrani par na pet dana zamijeni svoju kuću za kuću para iz Ukrajine.

 

Zoran Arsenijević, koji je sa suprugom Bjeloruskinjom pokrenuo prvi  internet turistički vodič za BiH  na ruskom jeziku,  kaže da je cilj ovog šoua da izabrani par dobije besplatno putovanje u Ukrajinu. Osim toga, kaže, to bi bio odličan vid promocije za gradove i sredine odakle dolaze parovi.  


– Tema šoua je da par na pet dana ustupi svoju kuću paru iz Ukrajine, a da on ode u kuću tog para. U isto vrijeme, u Bileću bi došao taj par iz Ukrajine koji bi se pet dana snalazio u ovom gradu, a njihova televizija bi ga pratila kako se prilagodio. Isto tako u Ukrajini bi snimali par iz BiH. Ako par iz BiH prođe, to bi bilo veoma zanimljivo za promociju ovog mjesta, da se za njega čuje, jer će ići na ukrajinskoj državnoj televiziji – objašnjava Arsenijević i dodaje da su svi troškovi za učešće u rijalitiju plaćeni.


Prema njegovim riječima, parovi koji se prijave treba da pošalju svoju fotografiju, kao i fotografiju svoje kuće, a zatim treba da prođu intervju nakon koga će biti izabran onaj koji ide u Ukrajinu.


– Takođe, parovi iz obje zemlje jedni drugima trebaju dati neke smjernice, poput toga gdje je dobar restoran, šta je zanimljivo za vidjeti i slično. Trebaju da izlože kratki prilog o svom gradu, šta bi moglo biti zanimljivo osobi iz inostranstva. Zatim svi idu na intervju gdje će odgovoriti na određena pitanja, a onda će žiri da izabere najinteresantniji par. Malo iznenađenje je što do polaska neće biti poznato u koji grad u Ukrajini se ide – kaže Arsenijević.

 

Prijave je potrebno poslati u narednih sedam dana, jer će krajem mjeseca već krenuti žiriranje, a šou će biti sniman u drugoj polovini septembra ove godine.


Arsenijević ističe da je ukrajinska televizija prepoznala njih kao saradnike u ovom projektu zbog toga što je njihov internet turistički vodič za BiH trenutno broj jedan na Guglovom pretraživaču kada pojam turizma BiH tražite na ruskom jeziku.


– Zbog toga su kontaktirali baš sa nama da im pomognemo da nađu parove u BiH. Mi smo do sada napisali preko 500 članaka o turističkim potencijalima BiH i zato smo uspjeli doći na vrh Guglove liste – navodi Arsenijević.


Među turističkim destinacijama o kojima su pisali našla se i Bileća, pa je Arsenijević zbog odlične komunikacije sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti ove opštine, kako kaže, odlučio da poziv za učešće u ovom rijalitiju prvo uputi parovima iz Bileće.


–Već imamo prve prijave iz drugih gradova BiH. Nadam se da ćemo u svakom gradu imati barem po jedan par – zaključuje Arsenijević.


(Moja Hercegovina/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)

BLIN
KOMENTARI