BUDITE OPREZNI

Ljubitelji internet piraterije nasjeli na novu prevaru: S lažnog KickassTorrentsa varali korisnike

Tehno 13.08.16, 16:31h

Ljubitelji internet piraterije nasjeli na novu prevaru: S lažnog KickassTorrentsa varali korisnike
Sajt koji je nastao kao zamjena za popularni KickAss Torrents sajt je u stvari još jedna prevara u nizu, tj. sajt koji naivne korisnike želi da prevari kako bi došao do njihovog novca

 

Nakon što je domen KickassTorrents suspendovan, a osnivač sajta uhapšen u Poljskoj zbog kršenja autorskih prava i pranja novca, pokrenut je Kat.am domen koji bi trebalo da funkcioniše kao zamjena za pomenuti ugašeni sajt.

 

Međutim, vrlo brzo je i on ugašen. Ali, to nije spriječilo one koji stoje iza sajta da ga ponovo pokrenu.

 

No, kako TorrentFreak sajt piše, sajt koji je nastao kao zamjena za popularni KickAss Torrents sajt je u stvari još jedna prevara u nizu, tj. sajt koji naivne korisnike želi da prevari kako bi došao do njihovog novca.

 

Kada korisnik želi da preuzme neki torent fajl sa sajta, bude preusmjeren na stranicu da bi kreirao nalog. Pretpostavljate, pored svih informacija, korisnik treba da upiše i podatke u vezi sa svojim bankovnim računom.

 

Ovaj metod prevare nije ništa novo. Viđali smo i ranije slične slučajeve kada su slični sajtovi i servisi putem zamjenskih sajtova koristili istu taktiku. Zato, pazite šta preuzimate i koje podatke ostavljate.

 

Grupa prevaranata je sada vlasnik Kat.am domena, prenosi TechViral.

 

(N1/DEPO PORTAL/LIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI