glamur filmskog praznika

Foto priča s otvaranja 22. SFF-a: Sjaj i raskoš crvenog tepiha uz De Nirovu poruku Sarajevu

Kultura 13.08.16, 09:12h

- Oba su festivala nastala iz teških uvjeta i u teškim vremenima. To su festivali koji uz moć filmske umjetnosti nalaze snagu koja nas ujedinjuje - kazao je legendarni glumac

 

Počastvovan sam što dobijam nagradu Srce Sarajeva - grada koji je pokazao veliko srce kada je bilo najteže. Nema mnogo gradova u svijetu koji su tako nešto pokazali - poručio je publici u prepunom Otvorenom kinu legendarni glumac Robert De Niro prilikom primanja nagrade Počasno srce Sarajeva.

 

Kako piše Fena, De Niro je kazao da postoje sličnosti između Sarajevskog filmskog festivala i Filmskog festivala Tribbeca u New Yorku čiji je dugogodišnji umjetnički direktor.

 

  - Oba su festivala nastala iz teških uvjeta i u teškim vremenima. To su festivali koji uz moć filmske umjetnosti nalaze snagu koja nas ujedinjuje - kazao je legendarni glumac.

 

Nagradu Počasno Srce Sarajeva De Niru je uručio direktor SFF-a Mirsad Purivatra, a publika je bila u prilici da pogleda i nekoliko kadrova iz filmova koji su obilježili karijeru legende američkog i svjetskog glumišta.

 

Nakon ceremonije dodijele nagrade, u Otvorenom kinu publici 22. SFF-a prikazana je i digitalizirana verzija kultnog filma "Taksista"  koji je De Niru priskrbio status glumačke legende.

 

A kako je to izgledalo na ovogodišnjem crvenom tepihu i koliko je ustvari glamurozan ovaj filmski praznik, zabilježio je fotoreporter Depo portala. 

 

Uživajte u atmosferi uz našu fotogaleriju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)

 

 

BLIN
KOMENTARI