FOTO/ ZAVRŠENI 450. jubilarni skokovi u Mostaru

Slomio prst prilikom skoka: Lorens Listo deseti put pobjednik skokova sa Starog mosta

Sport 31.07.16, 19:31h

Slomio prst prilikom skoka: Lorens Listo deseti put pobjednik skokova sa Starog mosta
Listo i Bajrić imali su isti broj glasova, međutim nakon tajnog glasanja Listo je osvojio veće simpatije članova žirija

 

Foto: Fena


Završeni su 450. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Pobjednik je Lorens Listo, kojem je to deseti šampionski naslov.

 

Drugo mjesto osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva, dok je treći bio Vedad Bašić iz Mostara, prenosi novinska agencija Patria.


Listo i Bajrić imali su isti broj glasova, međutim nakon tajnog glasanja Listo je osvojio veće simpatije članova žirija.


U skokovima na noge Edi Fink iz Mostara osvojio je prvi put prvo mjesto i to nakon sedmog učešća na takmičenju. Drugi je bio Igor Kazić, a treći Mugdim Obad, obojica iz Mostara. Popularni Mugda najavio je da mu je ovo bilo oproštajno takmičenje.


Uoči otvorenja 450. tradicionalnih skokova sa Starog mosta minutom šutnje i učenjem Fatihe odata je počast 23 skakača, koji su poginuli braneći Mostar i BiH, a nakon toga skakači su simbolično bacili ljiljane u Neretvu.


Na 450. tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, u organizaciji Kluba skakača, takmičila su se ukupno 53 skakača u obje discipline iz više gradova BiH, te Crne Gore, Srbije i Slovenije, javljaju vijesti.ba.

 

lorens-listo-slomio-prst


Listo slomio prst prilikom skoka


Tokom prvog skoka, Lorens Listo je slomio prst na ruci. Ljekari su bandažirali lom, te je prema informacijama koje su nam javili naši čitatelji Listo odlučio da nastavi sa skakanjem u Neretvu.


Detalje sa današnjih skokova sa Starog mosta pogledajte u fotogaleriji koju je načinila agencija Fena.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI