Špekulacije ga ne zanimaju

Vlasnik pojasnio: Objekt 'Škafe' bio osiguran, roba, vozila i oprema nisu

Hronika 30.07.16, 21:36h

Vlasnik pojasnio: Objekt 'Škafe' bio osiguran, roba, vozila i oprema nisu
S obzirom na to da se radi o ozbiljnom domaćem lancu, kako kaže Karalić, jedna od osnovnih briga mu je kako isplatiti domaće fabrikante i dobavljače

 

Nakon što je vatrena stihija prije dva dana u potpunosti progutala trgovinski centar „Škafa“ u Rakovici, čime su dovedeni u pitanje opstanak kompanije i budućnost radnika, vlasnik Fahrudin Karalić odlučio je javnosti iznijeti precizne podatke o šteti. 


Karalić je za Avaz naglasio da špekulacije koje su se pojavile od momenta požara na društvenim mrežama ne želi komentirati te da ga ne zanimaju. 


Vidno potresen, primio nas je u svom domu u jednom ilidžanskom naselju. 


- Tačna informacija je da je objekt u iznosu od četiri miliona i 750 hiljada KM osiguran kod osiguravajuće kuće „Uniqa“, a roba, vozila, trgovačka oprema u vrijednosti od devet miliona KM nisu. U ovih osam miliona KM robe, koja nije osigurana, a koja je do temelja izgorjela, jeste i roba domaćih proizvođača fabrikanata. „Škafa“ prema domaćim proizvođačima ima obaveze u iznosu od 2,5 miliona KM - govori ogorčeni Karalić.  


S obzirom na to da se radi o ozbiljnom domaćem lancu, kako kaže Karalić, jedna od osnovnih briga mu je kako isplatiti domaće fabrikante i dobavljače.  


- Znamo da su i oni u veoma teškoj situaciji i da su prevareni od TUŠ-a, a i ostala potraživanja su im ogromna - kaže Karalić.


On ističe da mu je drago što nije bilo ljudskih žrtava. Noćni čuvar je sam ušao u požarom zahvaćenu zgradu i počeo gasiti. I jučer smo posjetili tržni centar u Rakovici, gdje smo ponovo zatekli vatrogasce i nekolicinu radnika. 


- Ovo nas je sve šokiralo, u kreditima smo, ne znamo kuda i kako dalje - kazali su zabrinuti radnici. 


Ferhat Ibrak, vještak protupožarne zaštite, i jučer je bio na licu mjesta. No, nije mogao reći ništa novo. 


- Površina objekta je velika i trebat će nam nekoliko dana da bismo imali konkretnije rezultate istrage - kazao je Ibrak.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI