selektor bh. košarkaške reprezentacije

Mulaomerović: Imamo sve uslove za odlične rezultate

Sport 29.07.16, 20:46h

Mulaomerović: Imamo sve uslove za odlične rezultate
Govoreći o tome koliko su tuzlanski navijači značili ženskim košarkaškim i muškim rukometnim reprezentacijama, Mulaomerović je izrazio nadu da bi Tuzla mogla postati bh. centar košarke

 

Pripreme muške košarkaške reprezentacije BiH, koja se za kvalifikacione utakmice za Eurobasket 2017. od ponedjeljka sprema u Tuzli, protiču u najboljem redu, izjavio je na današnjem prijemu u Upravi Grada Tuzle Damir Mulaomerović, selektor bh. košarkaške reprezentacije.


˝Drago mi je što sam kao selektor doveo reprezentaciju u svoj grad, a uputio bih sve pohvale za organizaciju, od smještaja i prevoza do sitnih detalja. Odlično smo dočekani i imamo sve uslove koji su nam potrebni da putovanje na koje krećemo iz Tuzle završi kvalifikacijama za Eurobasket 2017. Ponosan sam na svoj grad i siguran sam da ćemo uz dupke pun ´Mejdan´ i podršku grada svi zajedno doći do željenog cilja˝, naveo je Mulaomerović.

 

Govoreći o tome koliko su tuzlanski navijači značili ženskim košarkaškim i muškim rukometnim reprezentacijama, Mulaomerović je izrazio nadu da bi Tuzla mogla postati bh. centar košarke.

 

˝Ako je Zenica fudbalski centar BiH, Tuzla to može biti kada je riječ o košarci. Ako ostanem selektor, potrudit ću se da to tako i bude˝, poručio je Mulaomerović.

 

Elmedin Kikanović, kapiten reprezentacije BiH i bivši košarkaš tuzlanske ˝Slobode˝ rekao je da su svi igrači stigli odmorni, spremni i motivirani, što je odličan uslov za napredovanje.

 

˝Pred nama su zahtjevne kvalifikacije protiv Rusije i Švedske i ako nas povrede zaobiđu, siguran sam da možemo mnogo postići˝, navodi Kikanović.

 

Selektor Damir Mulaomerović je, smatra Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u ulozi trenera podigao košarku u Tuzli na ozbiljan nivo. Dok je on bio trener, OKK ˝Sloboda˝ se od totalnog autsajdera uspjela vratiti u Premijer ligu BiH.

 

˝Riječ je o čovjeku koji je, kada je košarka u pitanju, postigao sve na svijetu što se moglo postići. Drago mi je i što dio reprezentacije ima veze sa Tuzlom i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se reprezentativci u našem gradu osjećaju što bolje˝, izjavio je Imamović.

 

Prvu utakmicu za kvalifikacije BiH igra protiv Rusije 31. avgusta u Rusiji, a 10. septembra u Tuzli, dok protiv Švedske igra 3. septemba u Sarajevu i 11 dana kasnije u Štokholmu.

 


(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI