Sprema se za svjetsko prvenstvo

Sportista koji po danu pere auta, a navečer trenira: Hoće li nam Nermin Hasanbegović Ćelo donijeti zlatnu medalju?

Sport 29.07.16, 08:37h

Sportista koji po danu pere auta, a navečer trenira: Hoće li nam Nermin Hasanbegović Ćelo donijeti zlatnu medalju?
Prema njegovim riječima naša zemlja, jedina na Balkanu, nema powerlifting savez ni neke ozbiljne klubove

 

Nermin Hasanbegović Ćelo (29) iz Vlasenice, koji trenutno živi i radi u Sarajevu, dijeli sudbinu brojnih  sportista u Bosni i Hercegovini u okviru koje ona malo ulaže u razvoj sporta a od sportista očekuje uspjehe, medalje, da budu ambasadori svoje zemlje. 

 

No, ne žali se. Kako sam kaže voli sport, voli teretanu te mu dizanje tegova dođe kao nešto gdje, nakon napornog rada u jednoj autopraonici, ispuše svoje ventile. 


- U teretani sam upoznao dosta prijatelja sa sličnim sklonostima, a među njima i Sanela Čičića, dvostrukog balkanskog prvaka u dizanju tegova. Uz njegovu stručnu pomoć kao trenera od 2014.godine značajnije se bavim dizanjem tegova te se uključujem u različite vidove takmčenja gdje se iskazuju oni koji se svojom snagom i mišićima žele pokazati u pravom svijetlu. U martu ove godine, na Balkanskom prvenstvu održanom u Sarajevu osvojio sam srebrnu medalju u powerliftingu i srebro u deadliftingu u kategoriji seniora do 75 kg - open, kaže Hasanbegović. 


Prema njegovim riječima naša zemlja, jedina na Balkanu, nema powerlifting savez ni neke ozbiljne klubove. 


- No, to mi ne smeta  da se takmičim samostalno i  kao pojedinac prestavljam  Bosnu i Hercegovinu. Trenutno se pripremam za GPC svjetsko prvenstvo u powerliftingu koje će se od 17. do 24. septembra ove godine  održati u Srbiji. Vjerujem da će se iznad mene, na postolju gdje se budu  uručivale pobjedničke medalje, zavioriti zastava naše zemlje Bosne i Hercegovine. Ne skrivam svoje ambicije da se, u kategorijama u kojim budem nastupio, okitim zlatom, kazao je Hasanbegović.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI