NAKON UBISTVA FRANCUSKOG SVEŠTENIKA

Papa Franjo: Čitav svijet je u ratu, ali ne vjerskom... U ratu je zbog novca, interesa, resursa...

Hronika 28.07.16, 09:29h

Papa Franjo: Čitav svijet je u ratu, ali ne vjerskom... U ratu je zbog novca, interesa, resursa...
- Kad kažem rat, mislim na rat zbog interesa, novca i resursa, ali ne vjerski. Sve religije žele mir, istaknuo je Papa koji dolaskom u Krakov počinje petodnevni posjet Poljskoj u povodu Svjetskog dana mladih

 

 

"Svijet je u ratu", ali ne vjerskom, istaknuo je u srijedu papa Franjo govoreći o ubistvu francuskog svećenika.

 

Papa je ovo rekao tokom leta u Poljsku, gdje će u Krakovu sudjelovati na Svjetskom danu mladih.

 

"Ovaj sveti svećenik koji je umro u trenutku dok je molio za cijelu Crkvu", njegova je žrtva, rekao je Sveti Otac govoreći o napadu na crkvu u Francuskoj za koji je odgovornost preuzela džihadistička grupa Islamska država i u kojemu je zaklan 86-godišnji svećenik.

 

 "Svijet je u ratu jer je izgubio mir", rekao je Papa novinarima. No, "kad kažem rat, mislim na rat zbog interesa, novca i resursa, ali ne vjerski. Sve religije žele mir", istaknuo je Papa koji dolaskom u Krakov počinje petodnevni posjet Poljskoj u povodu Svjetskog dana mladih.

 

Papa Franjo je u srijedu pozvao Poljake da prihvate "sve koji bježe od rata i gladi", u obraćanju vlastima te zemlje nepuna dva sata nakon dolaska u Krakov. Govoreći o "složenom migracijskom fenomenu" Papa je rekao da on "traži još više mudrosti i milosrđa kako bi se nadvladao strah", smjerajući na strah od stranih migranata prisutan u inače jedinstvenom poljskom društvu, koje konzervativna vlada Beate Szydlo ne želi primiti pozivajući se na sigurnost.

 

"Treba biti raspoloživ za prihvat svih koji bježe od rata i gladi; solidaran s onima koji su lišeni svojih temeljnih prava, pa i prava na slobodno i sigurno ispovijedanje svoje vjere", rekao je Sveti Otac u kraljevskom dvorcu Wawelu, prenosi Hina.

 

(FENA(ad)

BLIN
KOMENTARI