predsjednik kluba zastupnika df-a

Džonlagić: SDA, HDZ i SBB fingirali političku krizu

Front 26.07.16, 13:40h

Džonlagić: SDA, HDZ i SBB fingirali političku krizu
Zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koje je najavljeno za danas bit će odgođeno, a Đonlagić smatra da je u pitanju vještačka politička kriza koja je ranije dogovorena

 

Ovo čemu danas svjedočimo nije ništa drugo nego fingirana politička kriza, kazao je u svome obraćanju medijima Dženan Đonlagić, predsjednik Kluba zastupnika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koje je najavljeno za danas bit će odgođeno, a Đonlagić smatra da je u pitanju vještačka politička kriza koja je ranije dogovorena.


"Ovo čemu danas svjedočimo nije ništa drugo nego fingirana politička kriza. Nakon mnogobrojnih podjela koje je aktuelan parlamentarna većina uvela u FBiH, danas je na sceni još jedna podjela na one koji tačno znaju kada je 10 sati i na one koji u 12:05 misle da je 10. Ono što danas imamo je vještačka politička kriza između SDA, SBB-a i HDZ-a. Ne radi se ovdje ni o kakvoj političkoj krizi", tvrdi Đonlagić koji dodaje da "parlamentarna većina vrlo dobro funkcioniše po svim osnovama i podjelama javnih resursa".

 

Nakon lokalnih izbora u oktobru sve će ići glatko, kazao je zastupnik DF-a.

 

"Sve ovo je iscenirano prije lokalnih veze i nema nikave veze sa navodnom svađom između koalicionih partnera. Danas smo imali da se po četvrti put sramotno i skandalozno odgađa sjednica, a mi zastupnici da praktično iz medija saznajemo o njenom odgađanju", kazao je Đonlagić na kraju svoga obraćanja medijima.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI