eksplodirao kotao za loženje

Nesreća u firmi Natron Maglaj: Preminula jedna osoba, više ranjenih

Hronika 26.07.16, 11:03h

Nesreća u firmi Natron Maglaj: Preminula jedna osoba, više ranjenih
Jedna osoba je preminula, pet je ranjenih - potvrdila je Feni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić

 

U firmi Natron Maglaj jutros u 7.50 sati dogodila se eksplozija kotla za loženje.

 

Izvršene su i vanredne intervencije zbog pružanja pomoći stradalim u tom preduzeću. Kako je potvrđeno Feni iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Maglaj svi povrijeđeni su upućeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

 

Jedna osoba je preminula od posljedica eksplozije kotla u firmi Natron Maglaj - povrdila je Feni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

 

Jedna osoba, koja je povrijeđena u jutrošnjoj eksploziji u firmi Natron Maglaj, u Kantonalnu bolnicu Zenica je dovezena bez znakova života s vidnim opekotinama čitavog tijela, a posebno glave i grudnog koša s prijeda - kazali su Feni u Odjelu za odnose s javnošću JU Kantonalna bolnica Zenica.



Navode da je u Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica jutros od 08.25 do 08.55 sati primljeno sedam pacijenata s povredama koje su zadobili na radnom mjestu u fabrici "Natron" Maglaj pri jakoj eksploziji.



Prvi pacijent S.E. (1954.) je dovezen bez znakova života s vidnim opekotinama čitavog tijela. 



Pacijent Š. A. (1980.) je imao ozbiljne opekotine lica i ruku i nakon obrade je premješten u Odjel plastične hirurgije radi daljeg medicinskog tretmana.



-Ostalih pet pacijenata se zasad opservira u Odjelu urgentne medicine radi tegoba sa respiratornim sistemom, očima i mjestimičnim opekotinama po licu i rukama - kažu u Kantonalnoj bolnici Zenica.
 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI