ispred clintonove

Trump trenutno vodi u trci za predsjednika SAD

Front 25.07.16, 21:04h

Trump trenutno vodi u trci za predsjednika SAD
Trampov rejting je poslije konvencije Republikanske stranke skočio za 6 procenata i to je ujedno njegov najbolji rejting u odnosu na Klintonovu od septembra 2015. godine

 

Republikanski kandidat u trci za predsjednika SAD Donald Tramp trenutno vodi s 44 naspram 39 odsto glasova u odnosu na njegovu rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton, pokazuje najnovija anketa javnog mnjenja televizije CNN.

 

Trampov rejting je poslije konvencije Republikanske stranke skočio za 6 procenata i to je ujedno njegov najbolji rejting u odnosu na Klintonovu od septembra 2015. godine.

 

Prednost je dobio uglavnom zahvaljujući porastu podrške među nezavisnim biračima od kojih je 43 odsto poslije konvencije u Klivlendu reklo da će ga vjerovatno podržati dok je 41 reklo da neće.

 

Anketa takođe odražava i oštriju podjelu po stepenu obrazovanja među bijelim biračima koja je dominirala tokom kampanje. Klintonova je zapravo ojačala pozicije među bijelim biračima sa fakultetom i ima prednost nad Trampom od 44 odsto naspram 39 odsto glasova u ovoj grupaciji.

 

Tramp je zauzvrat povećao vođstvo među bijelim biračima bez fakulteta na 62 naspram 23 odsto u odnosu na Klintonovu.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI