dosadne krvopije

Zašto komarci više ubadaju neke ljude od drugih? Evo razloga

Lifestyle 25.07.16, 19:11h

Zašto komarci više ubadaju neke ljude od drugih? Evo razloga
Komarci gotovo sigurno nisu ničiji omiljeni kukci, no osim što nam piju krv, dodatno nas živciraju svojom izbirljivošću kad je u pitanju koga će ubosti

 

Ne sumnjamo kako je svako već primijetio da komarci više ubadaju neke ljude dok druge zanemaruju. Ako ste se zapitali zašto je tomu tako, imamo nekoliko jednostavnih odgovora.
 

Komarci gotovo sigurno nisu ničiji omiljeni kukci, no osim što nam piju krv, dodatno nas živciraju svojom izbirljivošću kad je u pitanju koga će ubosti. Neki ljudi su jednostavno privlačniji komarcima nego drugi. Zašto? 

 

Trudnoća

 

Ženke komaraca (jedine one ubadaju) imaju posebno osjetilo kojim vide ugljični dioksid kako bi lakše pronašle žrtvu u mraku. Ako se pitate kakve to veze ima s trudnicama, odgovor je – buduće majke izdišu 21 posto više ugljičnog dioksida nego ostali ljudi. 

 

Također je moguće da trudnice imaju i poseban miris koji privlači komarce.

 

Znojenje

 

Mliječna kiselina još je jedna od tvari koja privlači komarce. Stvara se tijekom fizičke aktivnosti, a izlučujemo je putem znoja.

 

Komarce, osim znoja, privlači i tjelesna toplina, pa je jednostavno zaključiti kako će krvopije dvostruko jače željeti piti krv nekoga tko se bavi nekom fizičkom aktivnošću.

 

Krvna grupa nula

 

Komarci čak imaju i omiljenu krvnu grupu. U pitanju je nulta krvna grupa ili grupa nula. Čini se kako je razlog tomu poseban miris koji osobe s tom krvnom grupom ispuštaju.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI