FOTO/ DOBRODOŠLI U ORIENT EXPRESS

Kad Halid i Žera zapjevaju Baščaršijom: Pogledajte prve kadrove iz spota za pjesmu 'Men' se čini'

Showbizz 25.07.16, 18:31h

Najatrkativnije scene iz spota snimane su danas na Baščaršiji, uz prisustvo brojnih medijskih ekipa, ali i znatiželjnih građana, a kako je sve to izgledalo na licu mjesta, pogledajte u našoj fotogaleriji

 


Na nekoliko lokacija u Sarajevu danas se odvijalo snimanje spota za pjesmu „Men' se čini“, naslovnu numeru humoristične serije „Dobrodošli u Orient Express“.


Glavni akteri spota su muzičke zvijezde Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera, koji su i otpjevali naslovnu numeru za ovu seriju, a kasnije im se pridružio i glumac Mirvad Kurić, koji tumači ulogu Sude, vlasnika hotela "Orient Express".


Muziku sa seriju radili su Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić, a spot se realizuje u koprodukciji TV Pink BH i producentske kuće „DEPO“.


Najatrkativnije scene iz spota snimane su danas na Baščaršiji, uz prisustvo brojnih medijskih ekipa, ali i znatiželjnih građana, a kako je sve to izgledalo na licu mjesta, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Podsjećamo, prošle sedmice producenska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BH, u ime čitave velike medijske grupacije Pink, potpisali Ugovor o snimanju prve sezone od 24 epizode domaće humorističke igrane TV serije „Dobrodošli u Orient Express“.

 


Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih TV projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić. Do saradnje u ovome velikom televizijskom projektu došlo je nakon snimanja i uspješnog emitiranja probnog pilota od tri epizode na TV Pink BH, ali i širom svijeta putem digitalne platforme.


Pilot epizode su tokom mjeseca aprila postigle veliku gledanost, a publika je sa oduševljenjem prihvatila likove i zaplete iz ovoga serijala kojeg vodi vodi iskusna autorska i produkcijska ekipa.


Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu u kojem glavni junaci pokušavaju da nađu svoju priču i uspjeh u tranzicijskom novom vremenu.


Serija je okupila atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije, a među glavnim protogonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina, Armin Omerović, Andrea Aković, Edhem Husić i drugi, dok će se u nastavaku snimanja sezone u njoj pojaviti mnoga poznata imena iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.


Emitiranje prve sezone TV serije na Pinku BH, Srbije i Crne Gore, kao i digitalna distribucija na DEPO Zoni, kreću od oktobra ove godine.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI