balkana 'ni na mapi'

Dosta vam je svega? Preselite se! Evo liste najboljih gradova za život

Lifestyle 25.07.16, 16:47h

Dosta vam je svega? Preselite se! Evo liste najboljih gradova za život
Na svjetskoj listi najboljih gradova za život ove godine nije se našao nijedan grad sa Balkana. Od deset najboljih gradova za život sa liste časopisa "Monocle" njih pet se nalazi u Evropi, a ostalih pet u Aziji i Pacifiku

 

U istraživanju koje redovno provodi časopis "Monocle" najugodnijim gradom za život ove godine proglašen je Tokio, a slijede Berlin, Beč, Kopenhagen i Minhen.

 

Na listi deset najboljih gradova za život u svijetu našli su se još Melbourne, Fukuoka, Sydney, Kyoto i Stockholm. Na listi 25 najboljih gradova za život našli su se i Vancouver, Helsinki, Zurich, Madrid, Hamburg, Lisbon, Dusseldorf, Hong Kong, Barcelona, Singapore, Amsterdam, Auckland, Honolulu, Portland i Montreal.

 

Na svjetskoj listi najboljih gradova za život ove godine nije se našao nijedan grad sa Balkana. Od deset najboljih gradova za život sa liste časopisa "Monocle" njih pet se nalazi u Evropi, a ostalih pet u Aziji i Pacifiku.

 

"Ljudi trebaju znati da se naš izbor temelji isključivo na životnom standardu u gradovima i osjećaju njegovih stanovnika", poručili su iz ovog časopisa sa sjedištem u Londonu.

 

Lista najugodnijih gradova za život je sastavljena na osnovu parametara kao što su, između ostalog, sigurnost, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kriminal, zabavni sadržaji i kvalitet gradskog prijevoza.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI