ZA SPARNE LJETNE VEČERI

Nova telenovela na Pinku BH: Od 11. avgusta meksička serija 'Ružičasti dijamant'

Mediji 25.07.16, 13:47h

Nova telenovela na Pinku BH: Od 11. avgusta meksička serija 'Ružičasti dijamant'
Igra osvete pretvara se u ljubav, a dobro skrivane tajne isplivaju na površinu...

 

Televizija Pink BH od 11. augusta svakim radnim danom od 19 sati donosi novu telenovelu „Ružičasti dijamant“.


Rosaura je prefinjena supruga Eduarda Sotomajora, predsjednika jedne od najvećih meksičkih kompanija. No ova naizgled bezgrešna dama ima ljubavnika, a iz veze sa njim potpuno neplanirano rađa se djevojčica. Rosaura odlučuje da se riješi djeteta i plaća ogorčenoj i tajanstvenoj Rakel da ga se otarasi. Ona djevojčicu ostavlja u prestižnom internatu za dame, zajedno sa 18 bijelih i jednim ružičasti dijamantom.


Svakim bijelim plaćena je jedna godina djetetovog boravka u ustanovi (do punoljetstva), dok ružičasti treba da joj se preda kada bude punoljetna. Direktorica internata Mis Helen i njen ljubavnik i saučesnik Ramon djevojčici daju ime Rosa. Godine prolaze i Rosa se od simpatične djevojčice pretvara u prelijepu djevojku.


Svojim najvećim blagom smatra svoju maštu, te prijateljstvo sa Evom, koja je takođe štićenica internata. Kada Eva upozna Hosea Ignasia Altamirana, mladog predsjednika firme koja je rival Sotomajorovima, zaljubljuje se u njega i ostaje trudna. Međutim, nakon što se porodi, strašna tragedija obilježiće i njen i Rosin život. Da bi ispunila zavjet dat pokojnoj prijateljici, Rosa je primorana da započne novi život.

 

ruzicasti-dijamant-1


Preuzimajući identitet tragično nastradale drugarice i brigu o njenom tek rođenom sinu, ona želi da se osveti Hoseu, ubijeđena da je upravo on odgovoran za Evinu smrt.


Međutim, igra osvete pretvara se u ljubav, a kada dobro skrivane tajne isplivaju na površinu, Rosa shvata da joj je život za koji je mislila da joj ne pripada zapravo vrlo blizak…


ULOGE: Karla Ernandez, Maurisio Okman, Lupita Ferer, Patrisio Kastiljo, Klaudija Ramirez, Begonja Narvaez, Sofija Lama…

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI