OSUMNJIČENI TVRDE: NISMO KRIVI!

Detalji silovanja u Zadru: Slovenka ostala na ljetovanju poslije supruga, pa prihvatila poziv na jedrenjak...

Hronika 25.07.16, 13:11h

Detalji silovanja u Zadru: Slovenka ostala na ljetovanju poslije supruga, pa prihvatila poziv na jedrenjak...
Slovenka je dvojicu osumnjičenih mušakaraca upoznala nekoliko dana prije i oni su je te večeri pozvali na brod što je ona prihvatila
Foto:Ilustracija

 

Zadarska policija je u subotu privela dvojicu muškaraca iz okolice Zadra zbog osnovane sumnje da su u ponedjeljak navečer 18. srpnja, na izletničkom brodu na vezu u zadarskoj gradskoj luci silovali 34-godišnju turistkinju iz Slovenije, piše Zadarski.hr.


Prijavu silovanja žena je podnijela dan nakon događaja, na putu prema Sloveniji, na području primorsko-goranske policijske uprave. Policija je uhitila 44-godišnjeg K.Š., vlasnika broda, i 51-godišnjeg M.C. kormilara na tom izletničkom brodu. Nakon što su ispitani u policiji, privedeni su Županijskom državnom odvjetniku Dušku Beroviću koji ih je uz kaznenu prijavu za silovanje proslijedio sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Nakon provedenog ispitivanja sudac istrage Hrvoje Visković obojici je odredio istražni zatvor do 30 dana.


- Obojica negiraju da se silovanje dogodilo. Tijekom ispitivanja jedan je iznosio obranu, a drugi je rekao da se ne smatra krivima - kazao je ovom porralu sudac Visković.


Događaj koji je prijavila slovenska turistkinja dogodio se, prema neslužbenim informacijama, u ponedjeljak navečer na izletničkom brodu, navodno jedrenjaku, dok je bio privezan za rivu u zadarskoj luci, nedaleko gradskog mosta. Slovenka je dvojicu osumnjičenih mušakaraca upoznala nekoliko dana prije i oni su je te večeri pozvali na brod što je ona prihvatila.


Prema neslužbenim informacijama, turistkinja iz Slovenije u Zadar je došla na ljetovanje sa suprugom i s njim je tu provela sedam dana. Potom je odlučila ostati još sedam dana, ali bez svoga supruga, piše Zadarski.hr.


Prilikom ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu dvojica muškaraca su se branila da nisu silovali 34-godišnjakinju već da je ona dragovoljno pristala na spolni odnos s njima dvojicom. Ona pak tvrdi da im nije za to dala pristanak odnosno da ih je odbila.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI