Aktivirao eksploziv u ruksaku

Bombaš samoubica ranio 12 osoba na festivalu u Njemačkoj

Hronika 25.07.16, 09:02h

Bombaš samoubica ranio 12 osoba na festivalu u Njemačkoj
Eksplozija se desila na ulazu otvorenog muzičkog festivala u Ansbachy, a očevici tvrde da se bombaš samoubica raznio nakon što mu nije dozvoljen ulazak na zabavu za koju nije imao ulaznicu

 

Najmanje 12 osoba je ranjeno, među kojima tri teže u samoubilačkom bombaškom napadu koji je sinoć bombaš samoubica iz Sirije izveo na muzičkom festivalu na jugu Njemačke, javlja Anadolu Agency (AA). 

 

Eksplozija se desila na ulazu otvorenog muzičkog festivala u Ansbachy, a očevici tvrde da se bombaš samoubica raznio nakon što mu nije dozvoljen ulazak na zabavu za koju nije imao ulaznicu. 

 

Bombaš samoubica napad je izveo aktiviranjem eksploziva u ruksaku. Nakon eksplozije festival koji je okupljao oko 2.000 ljudi je otkazan. 

 

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joachim Hermann izjavio je da je bombaš samoubica 27-godišnji Sirijac kojem je odbijen zahtjev za azil u Njemačkoj. Dodao je da je napadač od ranije poznat policijskim strukturama i da je u dva navrata spriječen da izvrši samoubilačke napade. Nakon toga je primao psihijatrijsku pomoć. 

 

“Prema preliminarnimrezultatima istrage, napadač je u Njemačku stigao prije dvije godine i zatražio azil. Zahtjev mu je odbijen prošle godine“, kazao je ministar Hermann. 

 

Ministar Hermann je kazao da još nije utvrđeno da je napadač bio povezan sa terorističkim organizacijama, ali nije želio ni odbaciti takvu mogućnost. 

 

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI